Full krangel etter dette

Se nøye på dette bildet. Slik ser et forelegg på 75 000 kroner ut. Etter tre år krangles det fremdeles om hvem som skal betale.

SNAUHOGST: Slik så det ut i Bjerkås natureservat i Asker etter at entreprenøren hadde gjort sitt. Foto: Statsforvalteren i Oslo og Viken
SNAUHOGST: Slik så det ut i Bjerkås natureservat i Asker etter at entreprenøren hadde gjort sitt. Foto: Statsforvalteren i Oslo og Viken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En sak som mange kanskje kan oppfatte som flisespikkeri, havner etter tre år i Asker og Bærum tingrett. En maskinfører i 40-åra må der svare for ulovlig hogst på et vernet område.

Det var tilbake i 2018 at hendelsen fant sted i Berkås naturreservat i Asker. I løpet av tre dager i juni ble vegetasjonen på et 700 kvadratmeter stort område jevnet med jorda.

Ifølge Dagbladets opplysninger ble hogsten utført på oppdrag fra en byggherre som var i gang med å bygge på ei tomt like ved. For jobben fikk maskinføreren både lønn fra byggherren og seinere et forelegg på 75 000 kroner fra politiet. Det siste nektet han imidlertid å godta.

- Entreprenøren skal vite

- Forelegget er gitt fordi hogsten er utført i et vernet område. Det er rimelig å anta at mye av dette er gjort fordi utbygger ønsket det. En entreprenør som driver med hogst på vegne av andre skal likevel vite hva og hvor han utfører dette, sier politiadvokat Christian Stenberg.

Saken skulle opprinnelig opp i retten i desember 2019, men ble utsatt på grunn av ytterligere etterforskning. Ifølge Dagbladets opplysninger ble det våren 2020 gjort nye avhør, både av hovedentreprenør og naboer til naturreservatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer