Farida-saken i retten for fjerde gang:

Full krangel i Farida-rettssaken

Det har vært uenighet om det aller meste i Farida-saken i Oslo tingrett denne uka.

PÅ VENT I AFGHANISTAN: Det er snart fire år siden at i dag 12-årige Farida Khurami og foreldrene ble tvangsutsendt fra Norge. Staten mener familien ble sendt ut på lovlig vis, mens familiens advokat og støttegruppa vil ha jenta og foreldrene tilbake til Dokka. Foto: Privat
PÅ VENT I AFGHANISTAN: Det er snart fire år siden at i dag 12-årige Farida Khurami og foreldrene ble tvangsutsendt fra Norge. Staten mener familien ble sendt ut på lovlig vis, mens familiens advokat og støttegruppa vil ha jenta og foreldrene tilbake til Dokka. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka har Farida-saken gått i Oslo tingrett. Farida og familien har vunnet over staten i tre rettsinstanser, men fikk et nytt avslag fra Utlendingsnemnda i mai i år.

Familien og støttespillerne på Dokka ble sjokkert og knust, og gikk denne uka til sak mot staten.

Ulik virkelighet

Men hvordan paragrafene skal forstås av tingretten, er staten og familiens advokat vidt uenige om.

- Farida og mor kom til Norge og fikk asyl fordi mor sa hun var alene, uten mannlig følge og nettverk. Derfor kunne UDI den gangen ikke henvise de to til internflukt, sier Jenny Sandvig, Regjeringsadvokatens advokat, og utdyper:

- Da faren Hafiz kom, var ikke mor lenger noen enslig. Familien kunne da, som andre afghanske familier, henvises til internflukt.

Dagbladet lurer på om saken kan være så enkel: Kan en sak ha vært behandlet i både tingrett, lagmannsrett og så høyesterett, før det nå, i en ny rettsrunde, vises til at Noorya og Farida mistet sin lovlige oppholdstillatelse i Norge idet far ankom landet, i 2012? Hvorfor har det ikke blitt avgjort før?

- Familien løy

Staten har brukt uka til å vise at de mener at foreldrene ikke snakket sant da de søkte om asyl. De viser også til en trend der afghanske kvinner «mistet mennene sine på reisa fra Afghanistan til Norge» fordi det var lettere å få asyl for mor og barn alene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer