Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

«Tillitskrise» etter sigarettstrid:

Full krangel i Folkehelseinstituttet etter at ny tobakkslov ble vedtatt

Epostene som viser bråket bak norsk tobakkspolitikk.

RØYKEKRANGEL: Helsegevinsten ved e-sigaretter må veies opp mot frykten av at unge starter med e-sigaretter. Der er det intern uenighet i FHI. Foto: Reuters / NTB Scanpix. 
RØYKEKRANGEL: Helsegevinsten ved e-sigaretter må veies opp mot frykten av at unge starter med e-sigaretter. Der er det intern uenighet i FHI. Foto: Reuters / NTB Scanpix.  Vis mer

(Dagbladet): Forrige uke vedtok Stortinget den nye tobakksskadeloven, som blant annet sørger for at e-sigaretter blir lovlig å selge over disk i Norge og at snusbokser må selges med nøytral innpakning.

Når det skjedde, gjorde Stortinget beslutningen på mangelfullt grunnlag, hevder forskere ved Folkehelseinstituttet.

De hevder nemlig at viktig informasjon om synet på e-sigaretter ble holdt tilbake for Stortingets helse- og omsorgskomite under komitehøring i midten av oktober.

«Folkehelseinstituttet håndterte saken slik at Karl Erik Lunds og mitt syn på e-sigaretter aldri ble lagt fram for komiteen. (...) Det var etter min mening i strid med det alminnelige ønsket om best mulig saksopplysning , og illojalt overfor Stortingets helse- og omsorgskomite», skriver FHI-forsker Erik Nord i en epostutveksling Dagbladet har fått tilgang til.De mener e-sigaretter blir sidestilt med tobakksprodukter i den nye loven, noe det er stor uenighet om innad i forskermiljøet innad på FHI.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?