Uenige om hva den portugisiske modellen innebærer

Full krangel i ruspolitikken

Ap beskylder helseministeren for å ville legalisere illegale rusmidler. Helseministeren beskylder Ap for politisk spill. 

FEIGT: Helseminister Bent Høie (H) anklager Ap og Hadia Tajik for å ikke tørre å ta steget ut, samtidig som Ap prøver å skape inntrykk av at de er enig med helseministerens forslag.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FEIGT: Helseminister Bent Høie (H) anklager Ap og Hadia Tajik for å ikke tørre å ta steget ut, samtidig som Ap prøver å skape inntrykk av at de er enig med helseministerens forslag.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Helseminister Bent Høie har fått ros for sin plutselige snuoperasjon i ruspolitikken - og fikk uventet støtte fra Hadia Tajik i Dagbladet sist uke.

Høie vil nemlig avkriminalisere narkotika etter modellen fra Portugal, og har spilt inn det ovenfor partiets programkomite.

Det innebærer at narkotikamisbrukere som hovedregel ikke skal få bøter eller straff for egen bruk av narkotika eller besittelse av narkotika til eget bruk.

Istedet skal de få helsehjelp. Reaksjonsformen skal, som helseministeren selv omtaler det, flyttes fra justisområdet til helseområdet.

- Jeg synes det sier ganske mye når de to store statsbærende partiene har tilsvarende diskusjoner om dette. Det gir mulighet for endring, sa Tajik i intervjuet med Dagbladet, hvor hun roste Høies initiativ.

Legaliseringsdiskusjon

Nå kan det imidlertid se ut som om de to ikke er enig likevel.

Da saken ble diskutert på NRK Ytring søndag, beskyldte Tajik forslaget til Høie for å de facto føre til legalisering av narkotika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer