Full krangel i spionsaken

OSLO/BERLIN (Dagbladet): I følge statsadvokat Lasse Qvigstad nekter spionsiktede Stein Viksveen å la seg politiavhøre, til tross for at han nå får innsyn i spionanklagene mot seg. Viksveens advokat Atle Helljesen svarer med å beskylde Qvigstad for å fare med tøv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går besluttet førstestatsadvokat Lasse Qvigstad å trekke begjæringen om fortsatt utsatt innsynsfrist for spionsiktede Stein Viksveen. Samtidig har påtalemyndigheten trukket begjæringen om rettslige avhør av ham.

- Vi har fått bekreftet fra Viksveen at han likevel ikke vil møte i politiavhør. Det er svært overraskende. Det er vanskelig for oss å forstå at Viksveen ikke vil besvare spørsmål, før han har sett fasiten på forhånd, sier Qvigstad til Dagbladet.

Får innsyn

Statsadvokaten holder fortsatt kortene tett til brystet og ikke vil fortelle hva selve spionsiktelsen mot Viksveen handler om.

Påtalemyndigheten hadde i utgangspunktet bedt retten om å nekte Stein Viksveen innsyn i samtlige dokumenter vedrørende spionsiktelsen.

At Qvigstad trakk begjæringen betyr at Viksveen likevel får innsyn i de samme dokumentene som hans forsvarer, advokat Atle Helljesen, har fått tilgang til.

Krever mer

- Det er en begrensning, verken advokaten eller den spionsiktede får tilgang til noen få graderte dokumenter, sier Qvigstad.

Utover å fastslå at dokumentene er graderte, vil Qvigstad ikke kommentere hvilke dokumenter det dreier seg om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer