Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full krangel innad i Frp

Frps stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen uttaler at han synes at det er vanskelig å forstå hvordan han og stortingskollega Åshild Bruun-Gundersen kan være medlem av samme parti.

HARDT UT: Per-Willy Amundsen gikk tirsdag kveld hardt ut mot stortingskollega Åshild Bruun-Gundersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HARDT UT: Per-Willy Amundsen gikk tirsdag kveld hardt ut mot stortingskollega Åshild Bruun-Gundersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

I forrige uke skapte Abid Rajas (V) angrep på regjeringskolleger i Frp full splid i regjeringen. Nå skaper klimaaktivisten Gretha Thunberg (16) full splid innad i Frp.

Søndag kveld opprettet Oslo Frp en uformell avstemming på sin Facebook-side basert på et utspill fra Carl I. Hagen. Blant annet skrev Hagen følgende:

«Den 16-årige jentungen Greta Thunberg blir nå lyttet til som en fremragende klimaforsker! Helt utrolig, og burde få enhver oppegående voksen person til å tenke seg om».

Spørsmålet som stilles er «Er du enig med Carl I. Hagen?», og svaralternativene er «Ja, klimahysteri er tull!» eller «Nei, jorda brenner opp!».

KLIMASTREIKENS MOR: Da Greta Thunberg droppet skolen og satte seg ned foran Riksdagen, våknet hele verden. Video: AP, NTB og Dagbladet. Vis mer

Støtter Thunberg

Natt til onsdag er det blitt avgitt nærmere 10 000 stemmer. 48 prosent har stemt «ja», mens 52 prosent har stemt «nei». Også i kommentarfeltet er meningene delte.

«Synes Oslo Frp at det er greit å mobbe barn? Greta Thunberg har ikke gjort annet enn å følge sitt engasjement. Det er svært usjarmerende å omtale henne på denne nedlatende måten», skriver Frps stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen.

Ut mot stortingskollega

Seint tirsdag kveld svarte stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen følgende direkte rettet til stortingskollega Bruun-Gundersen:

«Det er vanskelig å forstå hvordan vi kan være medlem av samme parti. Ser du ikke hvordan barn blir brukt i venstresidens propaganda? Ser du ikke hvordan klima har blitt en religion? Du må gjerne velge å være politisk korrekt fordi det tjener dine ambisjoner, men det har aldri vært hva Frp har handlet om. Feigt!»

På sin personlige Facebook-side uttalte Amundsen seint tirsdag kveld at «det er trist å se at barn blir brukt i et politisk spill», at «skoleverket, NRK og andre medier skremmer barn med Armageddon» og at «Thunberg og andre barn trenger voksne som kan beskytte dem fra venstresidens propaganda. Og, dessverre, selv enkelte villfarne sjeler som hevder å tilhøre Frp».

VIL IKKE MØTE TRUMP: På tross av at klimaaktivist Greta Thunberg ikke ønsket å møte president Donald Trump under FN-møtene i New York, skjedde dette. Nå deles øyeblikket på Twitter i stor fart. Video: AP / Twitter Vis mer

Fylkeslederen visste ikke

TV 2 skriver at de har snakket med flere sentralt i partiet som reagerer sterkt på den åpne kritikken fra Amundsen.

Overfor Dagsavisen uttalte fylkesleder i Oslo at innlegget ble delt uten hennes kjennskap. Blant annet sa hun at formuleringen om at «klimahysteri er tull» ikke har vært diskutert, og at hun vil ta opp saken internt.

- Jeg ser at det har kommet mange kommentarer og vi kommer til å gjøre noe med det internt. Men det er heller ikke bare klokt å fjerne det når så mange har vært inne og skrevet noe, uttalte fylkeslederen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling