Full krangel om Hamres milliongjeld

SKIEN: Det er full krangel blant kreditorene etter konkursen til utpressingsdømte Atle Hamre. Eks-travkusken har nå krav på seg på 34 millioner kroner. Bobestyrer, advokat Rune Jensen, kan bli tvunget til å trekke seg. - Han bør vurdere sin stilling, sier advokat Sverre Holm til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av kreditorene mener at bostyret ikke har gjort nok for å avdekke en mulig skjult Hamre-formue.

- Vi har etterlyst en mer aktiv holdning fra bobestyrerens side, sier advokat Sverre Holm til Dagbladet.

Han representerer utpressingsoffer Thor Christensen. I desember i fjor ble Hamre dømt for å ha presset eksrederen for 28 millioner kroner. Hamre ble dømt til å betale Christensen tilbake 18 millioner kroner. Pengekravet er nå lagt fram for skifteretten og bostyret i Hamre-konkursen.

Ber om samarbeid

- Jeg håper vi kan samarbeide. Det burde være i alles interesse, også Thor Christensens, sier advokat og bobestyrer Rune Jensen til Dagbladet.

Han har ikke vurdert å trekke seg, men vil diskutere det videre arbeid i et åpent bostyremøte seinere i uka.

Han får knallhard kritikk av advokat Sverre Holm for sin handtering av Hamre-konkursen. Holm viser til dommen i Sandefjord byrett, og påpeker at bobestyreren har hatt «åpenbart manglende oversikt over Hamres transaksjoner.»

- Jeg synes det er grunn til å stille spørsmål ved de betydelige beløp Hamre har kjørt inn de siste årene på travbanen, og hvordan det økonomiske mellomværende er mellom Atle Hamre og kona Trude Hamre, sier Holm til Dagbladet.

Det er Trude Hamre som står for driften av det nye selskapet «Winners Stable», som ble opprettet etter at Hamre gikk konkurs i 1997.

Millionhandeler

Retten kom fram til at Hamre handlet med hester for mange millioner kroner etter at han var konkurs, og at det skjedde med penger som Hamre presset Thor Christensen for.

I løpet av uka blir det klart om bostyret setter fart i jakten på en mulig Hamre-formue.

- Vi avventer Økokrims etterforskning. Nå må vi diskutere hva vi selv kan gjøre, sier bostyrer Rune Jensen.