Full krangel om innvandrertall

Statistisk Sentralbyrå slår tilbake mot anklager fra Breivik-vitne.

UENIGE: Direktør i Statistisk Sentralbyrå, Torbjørn Hægeland, stilte opp i DBTV etter at islamkritiker Ole Jørgen Anfindsen (helt til venstre) gikk til angrep på SSBs metoder for å beregne innvandringen til Norge. Helt til høyre står Dagbladets Martine Aurdal. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
UENIGE: Direktør i Statistisk Sentralbyrå, Torbjørn Hægeland, stilte opp i DBTV etter at islamkritiker Ole Jørgen Anfindsen (helt til venstre) gikk til angrep på SSBs metoder for å beregne innvandringen til Norge. Helt til høyre står Dagbladets Martine Aurdal. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - SSB er en uavhengig kunnskapsinstitusjon som lager analyser etter faglig skjønn, ikke som et resultat av eller påvirkning av politiske holdninger eller føringer, sa SSB-direktør Torbjørn Hægeland til Dagbladets direktesendte nett-TV, DBTV, i ettermiddag.

Islamkritiker Ole Jørgen Anfindsen var krass i sin kritikk av SSB da han stilte som sakkyndig vitne i Oslo tingrett i dag:

-Statistisk Sentralbyrå har bevisst underrapportert sine prognoser om innvandring, fastslo han, og gikk langt i å antyde at SSB-ledelsen lot seg styre av politikere som ønsket å holde de reelle tallene hemmelig for folk.

Anfindsen, som er forfatter og samfunnsdebattant, driver det innvandringskritiske nettstedet HonestThinking og var en av de fire innvandringskritiske vitnene innkalt av Anders Behring Breiviks forsvarere. Han brukte store deler av presentasjonen sin i retten på å angripe SSB og deres metoder for å beregne nettoinnvandringen til Norge før 2006.

- Misbrukt rapporter - Man trenger ikke lide av vrangforestillinger for å hevde at visse SSB-forskere har misbrukt SSB-rapporter til å stoppe munnen på innvandringskritikere, sa islamkritikeren i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer