Full krasj i tåka

Med 239 passasjerer om bord kolliderte de to hurtigbåtene ved innløpet til Haugesund i går formiddag. En 33-årig mann ble sendt til Fylkessjukehuset i Haugesund med lettere skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tett tåke var sannsynligvis årsaken til kollisjonen like nord for Haugesund ved 11-tida.

- En mann ble sendt til sykehus med lettere skader, og heldigvis gikk det bra med de andre passasjerene. Når ulykken først er ute, er det godt å registrere at alt gikk så bra som det gikk, sier administrerende direktør Arne Dvergsdal i Hardanger-sunnhordlanske dampskipsselskap (HSD) til Dagbladet.

Skrogskader

De to hurtigbåtene, «Vingtor» og «Sunnhordland», gikk begge til kai for egen maskin, selv om de hadde fått skader i skroget.

«Vingtor» går i rute mellom Stavanger og Bergen, mens «Sunnhordland» trafikkerer skjærgården nord for Haugesund.

Politiet i Haugesund etterforsker kollisjonen. Også Sjøfartsinspektøren i Kristiansand er koblet inn i saken. Det ble tatt rutinemessige promilleprøver av mannskapet, uten at de ga noen svar på ulykkesårsaken.

- Vi har ikke fått klarlagt årsaken til kollisjonen. Sjøforklaringen vil kartlegge hva som har skjedd. Men det var svært tett tåke i området. I utgangspunktet skal det være god plass til to båter i innløpet til Haugesund, sier vaktsjef Harald Aase ved Haugesund politistasjon.

Ikke maksfart

«Vingtor» var på vei sørover da ulykken skjedde. Ifølge administrerende direktør Arne Dvergsdal kjørte denne båten rett inn i akterskipet til «Sunnhordland». Det er på det rene at den skadde 33-åringen ikke befant seg i salongen.

Begge hurtigbåtene har en maksimalfart på opptil 35 knop.

- Jeg vil ikke spekulere på farten, men den ene båten var på vei inn og den andre ut. Da sier det seg selv at farten ikke var på topp, sier Dvergsdal.

Passasjerene ble fraktet videre med buss og båt.