Full krig i Gaza

Flere skadet og minst en drept i luftangrep i morgentimene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Israel gjennomførte nye luftangrep mot palestinere nord på Gazastripen i dag morges.

I ett av de to luftangrepene ble en militant fra Hamas drept og tre andre skadd. To mennesker ble skadd i det andre luftangrepet.

Ifølge det israelske militæret angrep israelske styrkes fire væpnede palestinere som befant seg på et sted der det hadde vært skuddvekslinger tidligere.

24 drept i går

Luftangrepet skjedde dagen etter den blodigste dagen siden israelske styrker trakk seg ut av Gazastripen i fjor sommer. Til sammen ble 24 palestinere og én israelsk soldat drept torsdag.

Ifølge den israelske hæren, gikk de inn med tanks og kampfly for å få slutt på palestinernes rakettoppskyting, skriver BBC.

Palestinerne avfyrte torsdag og tidlig fredag til sammen 12 raketter og seks av dem landet i Israel. Ingen mennesker ble skadet av disse.

Kampene har først og fremst foregått i byene Beit Lahiya, Abassan og Khan younis.

24 DREPT I GÅR: Sivile flykter fra israelske soldater som har åpnet ild. Mange flykter nå fra Gazastripen. Foto: SCANPIX
24 DREPT I GÅR: Sivile flykter fra israelske soldater som har åpnet ild. Mange flykter nå fra Gazastripen. Foto: SCANPIX Vis mer

En israelsk soldat ble skutt og drept ved nær Beit Lahiya i går, bekrefter den israelske hæren. Dette er den første israelske soldaten som har blitt drept siden Israel startet sin offensiv i Gaza etter at militante palestinere bortførte en israelsk soldat 25. juni.

- Forbrytelser mot menneskeheten

Palestinerenes president, Ismael Haniya, ber nå om en internasjonal intervensjon  for å stanse Israels offensiv på Gazastripen. Han kaller Israels angrep for "forbrytelser mot menneskeheten."

Artikkelen fortsetter under annonsen

Haniya mener at Israel kun bruker letingen etter bortførte Gilad Shalit som et påskudd for å angripe Gaza i et forsøk på å underminere den lovligvalgte palestinske regjeringen.

Talspersoner for israelske myndigheter benekter planer om å gjenokkupere Gaza.

Debatteres i FN

FNs sikkerhetsråd debatterer nå et resolusjonsforslag som krever en umiddelbar israelsk tilbaketrekning fra Gaza.

Forslaget ble presentert av Quatar, på vegne av de arabiske landene i FN. Det ser ikke ut til at resolusjonsforlaget vil bli vedtatt på grunn av motstand fra USA, et fast sikkerhetsrådsmedlem med vetorett.

Full krig i Gaza

Resolusjonsforslaget nevner ikke de palestinskproduserte rakettene eller bortføringen av Gilad Shalit. USAs FN-ambassadør kaller forlaget "ubalansert."