Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full krig i Gaza

Flere skadet og minst en drept i luftangrep i morgentimene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Israel gjennomførte nye luftangrep mot palestinere nord på Gazastripen i dag morges.

I ett av de to luftangrepene ble en militant fra Hamas drept og tre andre skadd. To mennesker ble skadd i det andre luftangrepet.

Ifølge det israelske militæret angrep israelske styrkes fire væpnede palestinere som befant seg på et sted der det hadde vært skuddvekslinger tidligere.

24 drept i går

Luftangrepet skjedde dagen etter den blodigste dagen siden israelske styrker trakk seg ut av Gazastripen i fjor sommer. Til sammen ble 24 palestinere og én israelsk soldat drept torsdag.

Ifølge den israelske hæren, gikk de inn med tanks og kampfly for å få slutt på palestinernes rakettoppskyting, skriver BBC.

Palestinerne avfyrte torsdag og tidlig fredag til sammen 12 raketter og seks av dem landet i Israel. Ingen mennesker ble skadet av disse.

Kampene har først og fremst foregått i byene Beit Lahiya, Abassan og Khan younis.

24 DREPT I GÅR: Sivile flykter fra israelske soldater som har åpnet ild. Mange flykter nå fra Gazastripen. Foto: SCANPIX
24 DREPT I GÅR: Sivile flykter fra israelske soldater som har åpnet ild. Mange flykter nå fra Gazastripen. Foto: SCANPIX Vis mer

En israelsk soldat ble skutt og drept ved nær Beit Lahiya i går, bekrefter den israelske hæren. Dette er den første israelske soldaten som har blitt drept siden Israel startet sin offensiv i Gaza etter at militante palestinere bortførte en israelsk soldat 25. juni.

- Forbrytelser mot menneskeheten

Palestinerenes president, Ismael Haniya, ber nå om en internasjonal intervensjon  for å stanse Israels offensiv på Gazastripen. Han kaller Israels angrep for "forbrytelser mot menneskeheten."

Haniya mener at Israel kun bruker letingen etter bortførte Gilad Shalit som et påskudd for å angripe Gaza i et forsøk på å underminere den lovligvalgte palestinske regjeringen.

Talspersoner for israelske myndigheter benekter planer om å gjenokkupere Gaza.

Debatteres i FN

FNs sikkerhetsråd debatterer nå et resolusjonsforslag som krever en umiddelbar israelsk tilbaketrekning fra Gaza.

Forslaget ble presentert av Quatar, på vegne av de arabiske landene i FN. Det ser ikke ut til at resolusjonsforlaget vil bli vedtatt på grunn av motstand fra USA, et fast sikkerhetsrådsmedlem med vetorett.

image: Full krig i Gaza

Resolusjonsforslaget nevner ikke de palestinskproduserte rakettene eller bortføringen av Gilad Shalit. USAs FN-ambassadør kaller forlaget "ubalansert."