Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full krig i IOC

Et innflytelsesrikt antall seniormedlemmer i den Internasjonale Olympiske Komité nøyer seg ikke med at ni medlemmer blir sparket i morgen. For å redde det olympiske ansikt -  gjennomsyret av korrupsjon, luksus og kongelig adferd -  mener IOC-veteranene at Juan Antonio Samaranch (78) bør gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er den verste jobben jeg har hatt, men den har vært helt nødvendig, sier visepresident i IOC Richard Pound til Dagbladet. Han og seks komitémedlemmer presenterer den såkalte «korrupsjonsrapporten».

- Jeg kan bekrefte at det finnes solide bevis for at IOC-medlemmer har tatt imot penger og gaver fra Salt Lake Citys søkerkomité, sier Richard Pound.

Samtidig som IOCs generaldirektør François Carrard nedsatte granskningskomiteen, sa han klart i fra om at etterforskningen skulle gjelde flere søkerbyer enn Salt Lake City. Hvilke byer som skulle kikkes nærmere i kortene har ikke generaldirektøren avslørt.

IOC-visepresident Dick Pound skriver i sin rapport at stemmekjøpingen rundt tildelingene av de olympiske leker daterer seg tilbake til begynnelsen av 80-åra. Med andre ord -  da Samaranch overtok.

- Det ser ikke bra ut for presidenten. Det er vanskelig å se hvordan han skal overleve dette, sier en sentral kilde i IOC.

Gårsdagens utspill fra anonyme kilder i IOC, om at Samaranch bør gå av, bekrefter maktkamp, splittelse og ønske om total rengjøring i IOC. Sannsynligvis har den interne snøballen bare akkurat begynt å rulle. For når IOC-styre møtes i Lausanne i morgen vil det garantert handle om flere hoder enn de ni Salt Lake City-blamerte som ennå ikke har hatt vett til å ta på seg hatten.

Og øverst på manges ønskeliste står det mektigste av dem alle -  Samaranch.

Gerard Heiberg -  som sammen med Jan Staubo er en Norges representanter i den mektige OL-bevegelsen -  deler ikke dette synet. På direkte spørsmål fra Dagbladet om han fortsatt støtter Samaranch, svarer Heiberg:

- Ja, det gjør jeg.

Og Heiberg fortsetter:

- Jeg velger å være avvententende til jeg har snakket med ham (Samaranch) og de andre (IOK-medlemmer Heiberg har god kontakt med). Først da vil jeg trekke konklusjoner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling