Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full «krig» i regjeringen om Afghanistan

Ingrid Fiskaa (SV) varsler demonstrasjoner mot egen regjering dersom Norge sender spesialstyrker til Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dersom Norge sender spesialstyrker, blir det nye demonstrasjoner mot regjeringen, sier sentralstyremedlem Ingrid Fiskaa i SV til NRK.

Regjeringen vurderer fortsatt om den skal sende styrker til Sør-Afghanistan, og har ennå ikke svart på NATOs henvendelse om økte bidrag, skriver NTB.

- Selvfølge å stille opp

Til Dagsavisen sier kommunalminister og Senterpartileder Åslaug Haga at det er en selvfølge at Norge stiller opp.

- Vi kan ikke overlate drittjobbene til USA og Storbritannia og bare ta de snille, humanitære oppdragene selv, sier Haga.

Hun understreker at uttalelsen er generell og ikke myntet spesielt på Sør-Afghanistan.

- Blodig krig

Sentralstyremedlem i SV, Per Østvold, sier til VG at han er i tvil om NATOs krigføring i Afghanistan er i stand til å føre til fred.

VARSLER DEMONSTRASJONER: SVs sentralstyremedlem Ingrid Fiskaa ønsker at regjeringen skal si nei til å sende norske styrker til Afghanistan. Her lager hun plakater før en demonstrasjon i 2005. Foto: Robert S. Eik
VARSLER DEMONSTRASJONER: SVs sentralstyremedlem Ingrid Fiskaa ønsker at regjeringen skal si nei til å sende norske styrker til Afghanistan. Her lager hun plakater før en demonstrasjon i 2005. Foto: Robert S. Eik Vis mer

- Dette er en hard og blodig krig der vi kan risikere at norske soldaters liv går tapt. Jeg er ikke for at norske soldater skal miste livet, sier han.

Østvold åpner for at SV bør gå ut av regjeringen dersom SV lider nederlag internt.

- Jeg håper at våre folk i regjeringen ikke gir etter i denne saken. Det er mitt råd til dem: Ikke gi etter, sier han til VG.