Full krig i USAs våpen-lobby

NRAs oppgjør med Oliver North - kjent fra Iran Contras-skandalen - skaffet statsadvokat Letitia James tung ammunisjon mot våpenorganisasjonen. Nå har NRA begjært seg selv konkurs.

MENER VÅPEN ER LØSNINGEN: NRA mener våpen er det riktige tiltaket for å stanse flere skytetragedier i USA. Det sa visepresident Wayne LaPierre på en pressekonferanse en uke etter skolemassakren i Newtown i 2012. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«En lang historie av tillit og tiltro» var forlengst avløst av det stikk motsatte, da National Rifle Association (NRA) i 2019 erklærte krig mot PR-firmaet Ackerman McQueen ("AMc").

«AMc tok uhyrlige grep for å skjule og fortsette sitt bedrageri, og tok i bruk den brente jords taktikk mot alle som våget å ettergå deres oppførsel», skrev NRA i en stevning mot PR-firmaet det året.

Nå har jorda blitt så brent at NRA har begjært seg selv konkurs i New York. I stedet vil NRA etablere seg i Texas.

Ifølge Politico er Ackerman McQueen NRAs største kreditor, med 1,2 millioner dollar. Noe av bakgrunnen for konkursbegjæringen er også corona-pandemien, som har gjort det vanskelig å få inn penger.

Nær håndlanger

Konkursbegjæringen kommer etter at statsadvokat Letitia James i New York i fjor reiste sak mot NRA.

Hun bygger blant annet på avsløringer om forholdet mellom NRA og Ackerman McQueen - som ikke er noe hvilket som helst PR-firma.

I over førti år har firmaet lagt grunnen for NRAs enorme lobbymakt, som effektivt har stoppet politikeres forsøk på å stramme inn USAs våpenlover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer