Full krig mellom gjenger i Oslo

Politiet har få spor i jakten på den andre mannen i skuddramaet på Grønland i Oslo lørdag. I mellomtida pågår full krig mellom Oslos kriminelle gjenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene av de to unge mennene som skjøt mot hverandre i en handlegate på Grønland, er innlagt på Ullevål sykehus. Han hevder overfor politiet at han var en tilfeldig forbipasserende. Dette stemmer dårlig med vitneutsagn fra åstedet.

Den 22 år gamle mannen ble i går operert i armen, og tilstanden skal være stabil.

- Vi håper han er i form til å la seg avhøre i dag, sier politiinspektør Nina Fossbakken til Dagbladet.

Hun vil ikke kommentere hvorvidt mannen er en tidligere kjenning av politiet, men etter det Dagbladet erfarer har han sterk tilknytning til et av Oslos kriminelle gjengmiljøer. 22-åringen, som er av pakistansk opprinnelse, ble lørdag kveld siktet for drapsforsøk.

Tilbakeholdne

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger i saken, og ønsker ikke å opplyse om de har konkrete spor å gå etter i jakten på andre som var involvert i lørdagens skyting. Voldsavsnittet overtok saken søndag, og gjenopptar etterforskningen i dag.

Ledelsen ved Oslo politidistrikt skal ha et møte i dag, der politimester Ingelin Killengreen skal informeres om helgas voldsepisoder.

Kilder Dagbladet har vært i kontakt med mener den siste tidas oppblomstring av gjengvolden må ses i sammenheng med at flere medlemmer av den såkalte B-gjengen nylig har sluppet ut av fengsel etter 12 uker i varetekt. Krigen som nå pågår er nok et oppgjør om respekt, og flere i miljøet hevder de heller vil skyte enn å bli skutt.

De kan ikke utelukke at Oslos sentrumsgater blir åsted for nye skuddrama i ukene som kommer.

POLITIVAKT: 22-åringen som lørdag ble skutt i armen, ble operert i går.