Full krig mellom Kleppe og Schmidt

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Kranglingen i Fremskrittspartiet fortsetter etter at verstingen Vidar Kleppe vant nominasjonskampen mot Hagen-kandidat Åse Schmidt i Vest-Agder i dag. Schmidt kaller Vest-Agder for rebellfylket - mens Kleppe ber henne skamme seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 11.30 ble det klart at Vidar Kleppe fikk 50 av de 83 stemmene i Vest-Agder til tross for Carl I. Hagens forsøk på å få Frp-erne til å stemme inn hans kandidat, SAS-medarbeideren Åse Schmidt. Det gikk ikke. Schmidt måtte også se seg slått av Venneslas varaordfører, Line Vennesland, om andreplassen på lista. Overraskende - og skuffende for Schmidt.

- Vest-Agder er rebellfylket hvor det har foregått 'kokkelimonke' i gangen, sa hun etter at det ble klart at hun er helt ute av bildet i Vest-Agder Frp.

Hennes uttalelser fikk motkandidat, Vidar Kleppe, til å bruke store ord:

- Åse burde skamme seg - og vaske munnen sin. Hun kan ikke sette et slikt stempel på den hardt arbeidende og demokratisk valgte forsamlingen bare fordi hun tapte, tordner Kleppe. Nå forlanger han en uforbeholden unnskyldning fra Schmidt.

Stråler

Vidar Kleppe var veldig fornøyd med at han fortsatt har støtte i Vest-Agder.

- Carl I. Hagen, nå får du være med og bidra du også, så bretter vi opp ermene og går mot det felles målet som det norske folket trenger, nemlig Fremskrittspartiets politiske løsninger, sier Kleppe etter at det ble klart at han får en ny periode på Stortinget.

Partiformann Carl I. Hagen gratulerer Vidar Kleppe med nominasjonen i fylket, selv om han hadde foretrukket at Åse Schmidt vant kampen.

- Jeg regner med at alle respekterer resultatet, og at vi sammen skal få til et ordentlig og skikkelig samarbeid i valgkampen, sier Hagen til NTB.

<B>FRP-BRÅKET:</B> Carl I. Hagen må innfinne seg med at "verstingen" Vidar Kleppe (t.h) vant nominasjonskampen mot Hagen-kandidat Åse Schmidt (midten) i dag.