Full krig om Diana-fond

Prinsesse Dianas bror Jarlen av Spencer (bildet) krever at minnefondet som ble opprettet etter søsterens død, skal legges ned. Han mener fondets virksomhet er smakløs og nedverdigende, men forvalterne av det snart 1 milliard kroner store fondet vil ikke gi seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsessens bror, Charles Spencer, skal ha skrevet et meget skarpt brev til fondets ni forvaltere, og krevd at deres «smakløse og nedverdigende» virksomhet må opphøre. Han skal ha krevd fondet avviklet innen treårs-dagen for søsterens død 31. august 2000. Men forvalterne av prinsesse Dianas minnefond avviser påstandene.

- Det pågår en diskusjon mellom forvalterne og familien om hvordan vi kan komme frem til en løsning som alle parter kan leve med, sier Christopher Spence, talsmann for forvalterne av minnefondet til The Times.

- De neste ukene skal vi diskutere de strategiske retningslinjene fondet skal operere etter, sier Spence.

Margarinbokser og skrapelodd

Det har vært sterke reaksjoner på at forvalterne av minnefondet har inngått bedriftsavtaler som tillater Dianas navn på margarinesker og skrapelodd. Tidligere statsminister John Major, som er oppnevnt som verge for Dianas barn, ber fondet vise omtanke og fornuft i valg av samarbeidspartnere.

Granskes

Dianas minnefond er fortsatt et populært giverobjekt. Hver uke mottar de over 10 millioner kroner, og i løpet av et par uker vil forvalterne herske over en milliard kroner. Hittil har de gitt ut 13 millioner pund (over 150 millioner kroner) til 100 organisasjoner. Forvalterne har iverksatt en gransking av tildelingsprosedyrer, og vil ikke gi ut en pence før granskningen er ferdig i løpet av sommeren.

MISBRUKT: Jarlen av Spencer vil ha slutt på misbruket av søsterens navn.