Full krig om sandslottrekord

- Du kan ikke bare bygge en haug med sand med et lite slott på toppen av haugen og så kalle det en rekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Konkurransen for å få verdens høyeste sandslott i verden bitrer seg til i USA.

Regjerende sandslottmester i verden, amerikanske Ed Jarrett, raser mot en konkurrent som han mener bare har skrapa sammen en haug med sand med et lite slott på toppen, melder nyhetsbyrået AP.

Han mener konkurrenten har brukt ulovlige metoder ved å bruke maskiner til å frakte sand for ham og at bygget ikke tilfredsstiller kravet om at slottet skal være høyere enn det er bredt.

Et 13 meter høyt sandslott er for tiden verdens høyeste, men Jarrett mener arkitekten bak slottet på Myrtle Beach i South Carolina bør diskvalifiseres.

– Myrtle Beach-slottet er ikke innenfor reglene. Du kan ikke bare bygge en haug med sand med et lite slott på toppen av haugen og så kalle det en rekord, raser Jarrett til nyhetsbyrået.

Han sier hans nesten ti meter høye slott, som ble ferdig i Maine i forrige uke, bør få den nye rekorden.

Det er Guinness verdensrekorder som avgjør slottskjebnene, men arrangørene på Myrtle Beach hevder de har fått tillatelse fra Guinness til å bøye reglene noe.

– Det er utrygt å ha en så høy bygning uten et skikkelig fundament som støtte, og Guinness godkjente det, hevder Holly McMillan, talskvinne for Myrtle Beach.

SANDSLOTTKRIG: Det er full krig mellom to fronter i kampen om verdens høyeste sandslott i USA. Regjerende verdensrekordholder Ed Jarrett (til høyre) mener konkurrenten farer med juks. Hvilket slott synes du bør vinne? Stem lenger ned i saken. FOTO: Rebecca Koenig og Robert F. Bukaty/AP
SANDSLOTTKRIG: Det er full krig mellom to fronter i kampen om verdens høyeste sandslott i USA. Regjerende verdensrekordholder Ed Jarrett (til høyre) mener konkurrenten farer med juks. Hvilket slott synes du bør vinne? Stem lenger ned i saken. FOTO: Rebecca Koenig og Robert F. Bukaty/AP Vis mer

– Vi fortalte også Guinness at byen nektet oss å levere sanden for hånd, og de sa at det er greit at vi brukte maskiner til å frakte sandslottet, sier hun videre.

Guinness på sin side har ikke avgjort om det 13 meter høye sandslottet skal få anerkjent rekorden.

For Jarrett er dette en personlig sak. Han er allerede innehaver av den nåværende rekorden- et slott på 8,85 meter. Sitt siste verk har han brukt to måneder på, og fått hjelp av 1500 frivillige til å bygge ferdig.

De frivillige skulle være et ledd i å skaffe penger til rekreasjon for barn med livstruende sykdommer.

– Jeg har brukt fire år på å konstruere dette slottet, og de frivillige har jobbet ræva av seg for å sikre rekorden, sier Jarrett til AP.

Les også: «Slik bygger du det perfekte sandslott»

Full krig om sandslottrekord