Full krig på Tempelhøyden

30 palestinere ble såret da israelsk politi skulle spre demonstrantene på den hellige Tempelhøyden i Jerusalem i går. Kampene er tilbake der de begynte i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ariel Sharons besøk på Tempelhøyden i september utløste det palestinske opprøret som til nå har kostet 600 mennesker livet. I helga var Tempelhøyden igjen sentrum for brutale kamper mellom steinkastene palestinere og israelsk politi og militære. Det begynte allerede søndag morgen, da ultraortodokse jøder ville plassere en 4,2 tonn tung grunnstein i området, for å markere begynnelsen på byggingen av «det tredje tempel».

Fra palestinsk side var det mobilisert til demonstrasjon i kampen om stedet som er hellig både for jøder og muslimer.

Vil ødelegge

Tempelhøyden er palestinernes tredje helligste sted etter Mekka og Medina, og er stedet der profeten Muhammed for til himmels. Jødenes såkalte første og andre tempel, utfra historien, lå samme sted, rett ved dagens klagemur. Aksjonen i går var ment som en symbolsk begynnelse på å bygge et tredje tempel på den historiske grunnen.

- Denne aksjonen er et skritt fra ekstreme jøder og skaper vansker for fredsprosessen. Det viser at disse ønsker å provosere for å ødelegge den allerede svekkede fredsprosessen og muligheten for en fredelig framtid, sier PLOs delegasjonsleder i Norge, Omar Kitmitto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer