Full krig rundt Per

Mens forsvarerne i trippeldrapssaken kranglet så busta føyk, slapp Per Orderud å svare på viktige spørsmål. - Det var uverdig, freser forsvarer Steinar Wiik Sørvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne dagen ble akkurat like vanskelig og frustrerende som Per Kristian Orderud kunne frykte. Allerede fra morgenen av hadde han store problemer med å forklare seg blant annet om forholdet til sine foreldre, særlig mora.

Med grøtete stemme og tydelige problemer forklarte Per:

- Jeg hadde et veldig nært forhold til min mor, sa han med gråten i halsen.

Hulket

Og verre skulle det bli. Etter lunsj gjorde forsvarer Cato Schiøtz et forsøk på nok en gang å få Per til å forklare hva som skjedde og hvordan han følte det da han fikk dødsbudskapet 23. mai 1999.

Men for tredje gang under hans forklaring tok følelsene helt over, Per hulket åpenlyst i den lille stolen som er satt opp foran vitneboksen. Til slutt klarte han å gjøre rede for hva som skjedde og hvordan han gråt høyt da han fikk beskjeden om trippeldrapet.

Det har vært to tøffe dager for Per Kristian Orderud. To dagers svært uønsket oppmerksomhet hvor han har innrømmet gjentatte løgner og det som for mange er helt uforklarlig unnfallenhet.

Den vevre bonden virker mange år eldre bare på et par dager, påkjenningen har ganske sikkert tatt enormt på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer