Full laksekrig rundt Oddekalv

Beskyldes for å bruke løgn i sin kamp mot laksenæringen.

BLØFF OM SABOTASJE: - Leder i Norges Miljøforbund, Kurt Oddekalv bløffer og bruker mitt navn. Det sier informasjonssjef Christian Chramer i Eksportutvalget for fisk. Ifølge Oddekalv prøver Chramer å sabotere for forbundet økonomisk ved å ta advarende telefoner til Telenor og andre sponsorer. Noe som tilbakevises av Telenor.              Foto: Erik Berglund/Dagbladet
BLØFF OM SABOTASJE: - Leder i Norges Miljøforbund, Kurt Oddekalv bløffer og bruker mitt navn. Det sier informasjonssjef Christian Chramer i Eksportutvalget for fisk. Ifølge Oddekalv prøver Chramer å sabotere for forbundet økonomisk ved å ta advarende telefoner til Telenor og andre sponsorer. Noe som tilbakevises av Telenor. Foto: Erik Berglund/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||ÅLESUND (Dagbladet): Norges Miljøvernforbund og forbundets leder, Kurt Oddekalv, er ute i hardt vær.

Ikke bare sliter forbundet økonomisk og så seg nødt til å selge en av sine eiendommer for seks millioner kroner for å få hodet over vann. Nå beskyldes Oddekalv også for å fare med løgn i sin kamp mot lakseoppdretterne.

Laksekrig Oddekalv fører nemlig en opphetet krig mot norsk laksenæring som han mener sprer sykdom og død i norske fjorder.

Lederen for Miljøvernforbundet hevder at næringen saboterer for ham og forbundet med forsøk på å ramme dem økonomisk.

I et åpent brev til avisen Fiskeribladet Fiskaren hevder Miljøvernforbundets politiske rådgiver, Ørjan Holm, at informasjonssjef Christian Chramer i Eksportutvalget for fisk skal ha ringt Telenor for å advare mot å sponse forbundet og Oddekalv.

Opplysningene om Chramers angivelige telefoner har Holm fått fra sin sjef, Kurt Oddekalv.

- Dette er rent oppspinn og bløff, men en etter hvert tydelig strategi fra Norges Miljøvernforbund og Oddekalv. De farer med ren bløff i håp om ikke å bli tatt, sier Chramer til Dagbladet.

- Oddekalv prater i store ord og overskrifter, en drøm for journalister. Hadde media tatt seg tid til å gå Oddekalv og folkene hans i sømmene ville de imidlertid fått mye å skrive om, mener han.

Ikke tilfelle Per Aril Meling, informasjonsdirektør i Telenor, sier at de ikke har blitt kontakt av Chramer om Miljøvernforbundet.

- Vi har ikke blitt kontaktet av Eksportutvalget for fisk, sier Meling, som forøvrig sier de ikke har noen sponsoravtale med Oddekalv.

- Vi har tidligere sponset forbundets båt «Miljødronningen» med mobiltelefon og satellittutstyr, sier Meling.

Han understreker overfor Fiskeribladet Fiskaren at Telenor avgjør selv hvem de vil støtte, uavhengig av hva andre måtte mene.

Står på sitt Kurt Oddekalv står på sitt. Til Dagbladet hevder han at Chramer har ringt flere av forbundets sponsorer.

- Jeg kjente faktisk ikke navnet til Chramer. Men det mannen gjorde var å ringe til Telenor med den greie beskjed om at oppdretterne kom til å skifte til NetCom som leverandør av tjenester om Telenor støttet oss.

- Men Telenor benekter jo dette.

- Det var ikke Meling jeg fikk Chramers navn av, og nå er de tydeligvis enige om å benekte denne kontakten, det får så være.

- På våre nettsider lå det ute en liste over sponsorer som har sponset oss, som en liten ekstra reklame til dem.
Denne listen har Chramer brukt til å ringe rundt.

Krenkende Christian Chramer mener det er fånyttes å ha en diskusjon med Kurt Oddekalv.

- Det nytter ikke å diskutere med en mann som fører en slik form for kampanje.

- Du sier det er krenkende og injurierende det Oddekalv påstår. Vil du forfølge saken?

- Nei. Jeg er ikke sår på eget navn selv om det ville vært på sin plass med en beklagelse når de gjør en slik feil, men den kommer nok ikke.

KRENKENDE: Informasjonssjef i Eksportutvalget for fisk, Christian Chramer, følger seg krenket og hevder Kurt Oddekalv farer med løgn i sin kampanje mot norsk lakseoppdrett. Foto: Fridgeir Walderhaug
KRENKENDE: Informasjonssjef i Eksportutvalget for fisk, Christian Chramer, følger seg krenket og hevder Kurt Oddekalv farer med løgn i sin kampanje mot norsk lakseoppdrett. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer