DREVET I LAND: Ifølge politiet gikk ikke motoren da båten ble funnet, men den har skader som tyder på at den har truffet noe. Foto: Jens Holm / Stringerfoto
DREVET I LAND: Ifølge politiet gikk ikke motoren da båten ble funnet, men den har skader som tyder på at den har truffet noe. Foto: Jens Holm / StringerfotoVis mer

Full leteaksjon etter funn av RIB-båt

Det ble funnet en vinflaske i båten. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Båtfører har meldt seg og skal være i god behold.

(Dagbladet): Det ble satt i gang en leteaksjon etter at det ble funnet en båt ved Røsodden på Tofte i Hurum. Dette opplyser politiet i Søndre Buskerud på Twitter.

Tyder på at båten har truffet noe
Båten er av type Zodiak rib, har hvitt skrog, med grå pontonger. Motoren er en Eivinrude 115 hk.

Ifølge Twitter-meldingene skal tenningsnøkkelen fortsatt stå i tenningen og gasshendelen står i stilling for fullt gasspådrag.

POLITIET: Det er satt inn store ressurser i leteaksjonen. Foto: Jens Holm / Stringerfoto
POLITIET: Det er satt inn store ressurser i leteaksjonen. Foto: Jens Holm / Stringerfoto Vis mer

- Motoren gikk ikke da den ble funnet, men den har skader som tyder på at båten har truffet noe. Vi vet ikke, men det kan jo hende at noen har falt ut av båten, forteller operasjonsleder ved politiet i Drammen, Rune Hunshamar, til NRK.

Politiet i Drammen bekrefter for Dagbladet at det ble funnet en vinflaske og en hatt i båten.

Ønsker informasjon om båten
Hovedredningssentralen fikk melding om båten klokka 11:48 søndag.

- Hvis noen kjenner igjen båten så ønsker vi informasjon om det. Per nå vet vi ikke hvem som eier eller har disponert båten, sier vakthavende redningsleder Asbjørn Viste til Dagbladet.

Han forteller at det tyder på at noen har vært i båten og at båten har kollisjonsskader.

- Det er også mulig at noen falt over bord før den kolliderte, sier Viste.

I 14.40-tida skriver VG at båtføreren har meldt seg.

- Savnede har meldt seg til eier av båten og bekreftet at han hadde uhell. Han falt over bord på grunn av en krapp bølge og svømte selv i land. Han har sagt at han er i god behold, sier vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til VG.

KOLLISJONSSKADER: En båt ble funnet søndag formiddag med nøkkelen fortsatt i tenningen. Det tyder på at noen har vært i båten, og båten har kollisjonsskader. Foto: Jens Holm / Stringerfoto
KOLLISJONSSKADER: En båt ble funnet søndag formiddag med nøkkelen fortsatt i tenningen. Det tyder på at noen har vært i båten, og båten har kollisjonsskader. Foto: Jens Holm / Stringerfoto Vis mer

Det ble satt inn store ressurser i aksjonen. Ifølge Viste deltok Kongeskipet Norge, redningsskøyter, en patruljebåt og flere mindre i søket.

Saken oppdateres.