- Full mangel på ryggrad

Ekspertene utelukker ikke at flere republikanere i Senatet vender Trump ryggen. Samtidig har senatorene lett for å følge velgerne, sier Eirik Løkke.

VURDERER: Ifølge CNN er den republikanske lederen i Senatet, Mitch McConnell, blant dem som vurderer å vende seg mot Trump i en riksrettsprosess. Foto: AP Photo/Susan Walsh
VURDERER: Ifølge CNN er den republikanske lederen i Senatet, Mitch McConnell, blant dem som vurderer å vende seg mot Trump i en riksrettsprosess. Foto: AP Photo/Susan Walsh Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går etter alle solemerker mot en ny riksrettsprosess for Donald Trump. Forrige gang, for bare et snaut år siden, ble Trump frikjent. Den gang var det bare én republikaner i Senatet som ville felle Trump på ett av de to punktene han var tiltalt for.

Men ett år seinere, etter de sjokkerende scenene i Kongressen der fem personer mistet livet, er realiteten at stadig flere republikanere vender ryggen mot Trump. Noen har allerede trukket seg fra hans administrasjon, mens andre sterkt vurderer å stemme mot sin president i riksrettsprosessen.

Totalt må 17 republikanske senatorer ta en helomvending dersom Trump skal felles.

USA-ekspert Eirik Løkke, rådgiver i Civita, mener det ikke er så enkelt som å bare vende Trump ryggen. For republikanske velgere står per nå fortsatt bak ham, understreker Løkke. Det vil det være vanskelig å bryte med.

- Det republikanerne i Senatet har vist de siste fire åra, er at de fullstendig mangler ryggrad, sier Løkke til Dagbladet TV.

Følger velgerne

Han sier vi må følge med på meningsmålingene framover. Det velgerne gjør, vil dytte republikanerne i Senatet i samme retning, mener Løkke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer