Full mann på rullebanen like før landing

Oppdaget under lystest på Gardermoen.

 MANN PÅ RULLEBANEN I KVELDSMØRKET:  Klokka var 22.35 lørdag kveld da politiet på Gardermoen fikk melding om en mann som gikk på rulkebanen like før to fly skulle lande. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven, NTB Scanpix.
MANN PÅ RULLEBANEN I KVELDSMØRKET: Klokka var 22.35 lørdag kveld da politiet på Gardermoen fikk melding om en mann som gikk på rulkebanen like før to fly skulle lande. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En inntrenger ble pågrepet på rullebanen på Oslo Lufthavn like før to fly skulle lande i går kveld.

Nå vil politiet gå gjennom rutinene for sikkerhet og varsling på flyplassen på Gardermoen, som ikke lenger har stedsnavnet i det offisielle navnet.

Mannen som ble pågrepet på rullebanen lørdag kveld var i begynnelsen av 50-årene og bosatt i Oslo. Han hadde tatt seg inn på flyplassen ved å klatre over et gjerde.

Oppdaget i lystest Da han ble pågrepet, var to fly klare til innflyging mot rullebanen. Alarmen gikk da en test av banelys gjorde at mannen ble synlig på en av taksebanene, skriver Romerikes Blad.

- Mannen var beruset, og ikke spesielt samarbeidsvillig. Han ville ikke si noe til politiet om hvorfor han var på rullebanen, sier vaktsjef Joel Johannessen ved Gardermoen politistasjon til NTB.

Mange ledd Inntrengeren ble oppdaget en stund før politiet fikk beskjed. Ifølge politiet skal varslingen ha gått via flere andre ledd før den endte hos dem.

- Dette, og rutinene rundt sikkerheten, er noe vi nå skal se på sammen med Oslo Lufthavn, sier vaktleder Morten Undlien ved Gardermoen politistasjon til Romerikes Blad.

Da politiet først fikk melding om inntrengeren, klokka 22.35, gikk det fem minutter før han ble pågrepet.

Mannen vil bli siktet for brudd på luftfartsloven og straffeloven. Johannessen opplyser at slike lovbrudd straffes med bøter. Mannen ble løslatt søndag morgen, og vil bli innkalt til avhør i løpet av uka.

(NTB).