Full mann ville inn i cockpiten

Den berusede 49-åringen oppførte seg i går så truende om bord i et passasjerfly på vei til Sandefjord at besetningen måtte legge ham i bakken med makt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Besetningen overmannet den berusede nordmannen og ringte deretter politiet, sier jourhavende Aud Sønderland ved Vestfold politidistrikt.

Dramaet utspant seg like før klokka 12 i går formiddag. Ryan Air-flyet, på vei til Sandefjord fra Frankfurt-Hahn i Tyskland, måtte foreta en prioritert landing på Sandefjord flyplass Torp på grunn av en passasjer som oppførte seg ubehagelig og truende mot besetningen på flyet og mot sine medpassasjerer.

Ville til cockpiten

Bråket startet da den berusede mannen ble snakket til av personalet etter at han tok seg en røyk på toalettet.

Det likte mannen dårlig, og han forlangte å få snakke med kapteinen. 49-åringen skal så ha nektet å sette seg ned på setet sitt igjen, til tross for gjentatte oppfordringer fra besetningen om bord på passasjerflyet.

Til slutt ble situasjonen så alvorlig at besetningen så seg nødt til å presse mannen ned i setet for å unngå at han tok seg inn i cockpiten med makt.

Trusselsiktet

Straks etter landing ble den 49 år gamle passasjeren pågrepet av politiet, og han er nå siktet for trusler.

- Mannen sitter for øyeblikket på operasjonssentralen, og skal avhøres så snart han blir i stand til det, sier Sønderland.

I går kveld var mannen ennå ikke avhørt.

PÅGREPET: Her blir den 49 år gamle mannen pågrepet av politiet, etter at han hadde prøvd å ta seg inn i cockpiten på et Ryan Air-fly. Mannen er nå siktet for trusler, og skal i dag avhøres av politiet.