Full Meny-retrett

I et brev til kundene forsøkte Meny Langhus å bortforklare årsaken til at fryse- og kjølelageret ble stengt av Næringsmiddeltilsynet. Nå trekker kjeden alle opplysningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NRK dikterte toppledelsen i Meny-kjeden brevet som ble distribuert til et hundretall kunder etter kontrollen for tre uker siden.

- Vi ønsker imidlertid å understreke at til tross for brist i rutiner på fryserommet, har aldri disse varene vært til salgs i butikk, ei heller har varer utgått på dato blitt pakket om for salg i butikk, heter det i brevet, underskrevet av kjøpmann Finn Halvorsen.

- Jeg synes det var merkelig på bakgrunn av de avsløringene vi hadde i butikken; matforgiftning med god bakteriologisk dokumentasjon, sier kommuneveterinær Gunnar Andersen i Follo til NRK.

Under kontrollen oppdaget tilsynet gamle frysevarer på lageret. Det ble også avslørt at ferskvarer som var utgått på dato var pak ket om og gitt ny utløpsdato

Ingen i Meny-kjeden ønsket i dag å kommentere saken, men i en e-post til Næringsmiddeltilsynet i Follo trekker Meny tilbake alle påstandene i brevet, melder NRK.

- Jeg tror at de har skjønt at det har vært noe galt, og at de er veldig interessert i å rydde opp og få et godt forhold til sine kunder. Det får de ved å gå tilbake på et sånt rundskriv som de sendte ut, sier Andersen.

(NTB)