Full Norway Cup-sjåfør ble stoppet

En buss stappfull av Norway Cup-deltakere ble stående fast på en ferjekai i Nordland. Årsak: en alkoholpåvirket bussjåfør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bussjåføren hadde planlagt å kjøre helt til hovedstaden med fotballaget fra Nordland. Han kom ikke lenger enn til ferjekaia ved Holm på grensa mellom Nordland og Nord-Trøndelag. Da han skulle kjøre bussen av ferja, påførte han understellet på bussen så store skader at den ikke kunne kjøre videre.

Ferjemannskapet merket at sjåføren luktet alkohol, og påkalte derfor lensmannen. Lensmannsførstebetjent Arnfinn Grydeland forteller til Dagbladet at mannen testet positivt på alkometeret tre ganger.

Førerkortet ble derfor inndratt og blodprøve tatt, samtidig med at det ble sendt bud etter ny buss. Dette førte til at fotballaget måtte sitte og vente i tre- fire timer før turen kunne fortsette. Det var nærmere femti personer i bussen, deriblant sjåførens sønn.

Da den nye bussen kom, ble sjåføren med videre sørover som passasjer, siden han skulle følge med sønnen i turneringen. Når han returnerer til Nordland, kan han vente seg nye avhør.