Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full ny runde

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det politiske dramaet som har utspilt seg i kjølvannet av utnevningen av nytt barneombud bør føre til at stillingen lyses ut på ny. Settestatsråd Trond Giske eller en nyutnevnt statsråd bør forberede seg på en ny runde og grundig vurdering av hvem som er best egnet i jobben. Tradisjonen med å forlenge åremålsperioden til sittende barneombud er allerede brutt. Mange kan ha trodd at det var automatikk i en slik forlengelse og at utlysningen dermed ikke var reell. Prosessen som førte til at Ida Hjort Kraby ble utnevnt avslørte dessuten svakheter i beskrivelsen av hvilke kvaliteter stillingen krever. Departementet må ha klarere for seg hva slags egenskaper det framtidige ombudet skal ha slik at det er samsvar mellom teksten i annonsen og de vurderinger som gjøres av den foretrukne kandidat.

Det er fortsatt uklart hvorfor Reidar Hjermann ble vraket. Derfor vil det være mest ryddig at han stiller på lik linje med andre søkere i en ny prosess. Bare slik kan en ny statsråd få vurdert om det er han eller andre som er best egnet til jobben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media