Full og rabiat svenske satt på holme av redningsskøyta

Svært beruset båtfører ville ikke la seg redde uten videre.

PÅGREPET: Redningsselskapets mannskaper måtte tilkalle forsterkninger da den sørpe fulle svensken slo seg vrang. Mens de ventet på politiet ble han satt til tørk på en holme. Foto: REDNINGSSELSKAPET
PÅGREPET: Redningsselskapets mannskaper måtte tilkalle forsterkninger da den sørpe fulle svensken slo seg vrang. Mens de ventet på politiet ble han satt til tørk på en holme. Foto: REDNINGSSELSKAPETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannskapet på redningsskøyta «Utvær» måtte tilkalle forsterkninger da de forsøkte å få kontroll på en båtfører i Gulen i Sogn og Fjordane grytidlig i dag.

Det var en ferierende politimann som i 06-tida slo alarm om ei tresnekke som først gikk på et skjær, skled ned i sjøen igjen, før den fortsatte rett i en fjellvegg, skriver NRK.

«Utvær» var like i nærheten og rykket ut til stedet. Men da de tok båtføreren ombord, slo han seg vrang.

- De tok med seg den godt berusede svenske mannen, men han var så utagerende at de satte ham av på en holme, sier politioverbetjent Svein Fammestad ved Hordaland politidistrikt til NRK.

Men det hjalp overhodet ikke på temperamentet at politiet ankom i sin båt til holmen noe seinere.

- Det ble delt ut flere slag, spark og spytteklyser. Politiet fikk til slutt kontroll på mannen og lagt ham i håndjern, men han ville ikke være med om bord i båten, sier Fammestad.

På land var svensken fremdeles så utagerende at fire politimenn måtte holde ham fast mens det ble tatt blodprøve.