Full og svaksynt - voldtok naboer

TRONDHEIM (Dagbladet): Det var fest i blokka. Den gifte kvinnen var sliten og gikk og la seg. Da kom naboen inn på soverommet og hadde sex med henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg hadde glemt brillene, og gikk feil, forklarte naboen i Trondheim byrett. En enstemmig rett dømte 50-åringen til ubetinget fengsel i ett år og ni måneder for voldtekt mot kvinnen i blokka sør i byen og for utuktig omgang med en annen nabokvinne.

50-åringen er samtidig dømt til forvisning fra den omtalte blokka i ti år framover, fordi han er funnet skyldig i overgrep mot to kvinner i samme oppgang.

Han må også betale kvinnenehenholdsvis 50000 kroner og 20000 kroner i oppreisning.

50-åringen nekter for at han har hatt utuktig omgang med kvinnen som lå i ektesenga.

Dommer Tor Langbach skriver at det isolert sett kan synes tilforlatelig at tiltalte i beruset tilstand gikk inn i feil leilighet.

- At han ikke oppdaget at han var i feil leilighet før han lettet på dyna, er vanskeligere å tro, konkluderer dommeren.

- Jeg er svaksynt, hadde glemt brillene og var beruset. Av den grunn gikk jeg inn i en leilighet i første etasje. Jeg forlot soverommet straks jeg oppdaget at jeg hadde gått feil. Dette var en inkurie, mente 50-åringen.
Den andre kvinnen, som ifølge dommen ble voldtatt av 50-åringen, forklarer at hun hadde sovnet, da det ringte på døra. Utenfor sto 50-åringen, som trengte seg inn i leiligheten.

- Mannen rev av meg trusa, og voldtok meg på soverommet. Jeg forsøkte å gjøre motstand, men ga etter hvert opp, forklarer kvinnen.

Etter voldtekten, som 50-åringen nå er dømt for, flyttet han ut av blokka, men for noen måneder siden flyttet han tilbake. Begge kvinnene reagerte sterkt på at mannen kom tilbake til oppgangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer