Full og væpnet

Kinesisk politi rydder i rekkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nye regler har ført til at 259 kinesiske politifolk har fått sparken i løpet av året.

En politimann i Kina har nemlig ikke lenger lov til å verken gamble, drikke i tjenesten, fyllekjøre eller bære våpen på fritida - eller i fylla.

Reglene ble innført tidligere i år, og ifølge kinesiske medier sitert av Associated Press, har innstrammingene medført etterforskning av 587 tjenestemenn, hvorav altså 259 fikk sparken.

Kinesisk politi er kjent for lyssky metoder. Politiet følger ikke alltid prosdyrene, for å si det slik. Tortur under avhør er utbredt, og du kan risikere å tilbringe tre år i arbeidsleir uten å få saken prøvd for retten.

Regelmakerne håper de nye tiltakene vil hjelpe mot stadig styggere kriminalstatistikker.

Ifølge politiet er 886 politimenn drept i tjenesten de to siste årene, mens mer enn fem millioner saker skal ha blitt løst.

RYDDER OPP: Spesialstyrker fra Beijing-politiet viser sine ferdigheter på en øvelse, der disiplin og edruelighet nok er på topp. Men i daglig politiarbeid finnes farlig svikt i Kina.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer