Unge Høyres leder «ikke enig» med Erna

Full oljefyr i Høyre

Unge Høyre fillerister regjeringens oljepolitikk og slår fast at oljefondet er et politisk verktøy.

FÅR KRITIKK: Statsminister Erna Solberg får ramsalt kritikk fra Unge Høyre for oljepolitikken som regjeringen hennes fører. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Statsminister Erna Solberg får ramsalt kritikk fra Unge Høyre for oljepolitikken som regjeringen hennes fører. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Regjeringens oljepolitikk er i utakt med klimamålene. Den er på sikt heller ikke bærekraftig for norsk økonomi, sier Unge Høyres fungerende leder Daniel Skjevik-Aasberg til Dagbladet.

I helga gikk Unge Høyre inn for vern av Barentshavet nord og slo fast at den såkalte iskanten bør flyttes sørover. Også på en lang rekke andre områder er Unge Høyre på kollisjonskurs med moderpartiet og regjeringen i oljepolitikken.

Selv i det brennbare spørsmålet om oljefondet skal brukes som et politisk redskap, som Ap-leder Jonas Gahr Støre har tatt til orde for, møter statsministeren nå motbør fra egne rekker:

- Jeg er ikke enig med Erna, sier Skjevik-Aasberg.

«Veldig, veldig farlig»

- Vi må venne oss til å si at vårt pensjonsfond er et politisk redskap, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre under Zerokonferansen for et par uker siden.

Fra scenen tok statsministeren umiddelbart til motmæle:

- Jeg tror dette er kjempefarlig. Jeg tror det Jonas sier er utrolig farlig for Norge som nasjon, sa Erna Solberg ifølge TU.no.

- Hvis du nå signaliserer at oljefondet er et politisk redskap, kommer alle andre land til å tolke dette, og vi kommer til å skaffe oss en utenrikspolitisk utfordring. Vi kommer til å skyte oss selv i foten med utfordringene vi møter som en stor eier, fulgte Solberg opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.