Full oljekrig mellom Frp og Arbeiderparitet

Her er lista som gjør regjeringspartiet SV til olje-Norges hovedfiende, mener Frp.

FULL OLJE-KRIG: Ketil Solvik-Olsen, stortingsrepresentant for Frp, sitter i energi- og miljøkomiteen og nevnes som olje- og energiminister av mange dersom Frp får regjeringsmakt. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / Dagbladet
FULL OLJE-KRIG: Ketil Solvik-Olsen, stortingsrepresentant for Frp, sitter i energi- og miljøkomiteen og nevnes som olje- og energiminister av mange dersom Frp får regjeringsmakt. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har brutt ut full oljekrig mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet etter flere angrep fra begge leire om oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen. De to er vanligvis enige i utvinningstempoet på norsk sokkel, men nå flyr beskyldningene veggimellom.

- TåpeligGårsdagens utspill fra kaia i Svolvær om at «Siv Jensen og Frp sin politikk er den største trusselen mot norsk oljenæring», signert partisekretær Raymond Johansen (Ap), får det til å tenne på alle oljepluggene i Frp-leiren.

- Påstanden hans er tåpelig og fjern når han sitter i regjering med et parti som SV. Der er trusselen mot oljenæringen i Norge, svarer energi- og klimapolitisk talsmann for Frp, Ketil Solvik-Olsen.

«SV-trusler»Frp peker på fire SV-saker de mener bør bekymre Ap:

• SVs ønske om å vri ungdom vekk fra petroleumsfag under utdannelsen• Partiet går inn for kutt i petroleumsorientert forskning• SV vil fase ut aktivitet på norsk sokkel• SV vil verne Lofoten og Vesterålen mot olje- og gassutvinning for all framtid

- Hvis Ap anser dette som en mindre trussel for oljenæringen enn Frps ønsker om oljeutvinning, så viser det at Ap ikke forstår hva norsk petroleums- politikk handler om lenger og at det er et parti uten arbeidsfolk, men med offentlig ansatte og byråkrater, sier Solvik-Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer