Full opprydning etter Dagblad-avsløringer

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm vil innføre offentlig godkjenning av vaskefirmaer, etter at Dagbladet har beskrevet råtne forhold i bransjen.

FEIENDE FLOTT: NHO- og LO-toppene er storfornøyde med at arbeidsminister Hanne Bjurstrøm i et møte i går lovet dem en offentlig godkjenningsordning for renholdsfirmaer. Fra venstre: NHO-sjef John G. Bernander, NHO Service-sjef Petter Furulund, arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, LO-leder Roar Flåthen og leder i Norsk Arbeidsmandsforbund Erna Hagensen. Foto: Håkon Eikesdal
FEIENDE FLOTT: NHO- og LO-toppene er storfornøyde med at arbeidsminister Hanne Bjurstrøm i et møte i går lovet dem en offentlig godkjenningsordning for renholdsfirmaer. Fra venstre: NHO-sjef John G. Bernander, NHO Service-sjef Petter Furulund, arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, LO-leder Roar Flåthen og leder i Norsk Arbeidsmandsforbund Erna Hagensen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm reagerte spontant da Dagbladet i sommer avslørte uholdbare forhold i renholdsbransjen. Hun lovte full opprydding. I går ga hun klarsignal til en offentlig godkjenningsordning, slik LO og NHO har bedt om i mange år.

- Jeg er veldig fornøyd, sa lederen i Norsk Arbeidsmandsforbund, Erna Hagensen, og fikk bifall fra NHO-sjefen, LO-lederen og de andre under et møte i departementet igår.

Nå begynner arbeidet med å lage godkjenningsordningen, som skal bygge på lovkrav om bedriftshelsetjeneste, yrkesskadeforsikring og så videre.

- Forvitrer Hagensen og NHO Service-sjef Petter Furulund håper de første renholdsfirmaene kan godkjennes etter den nye ordningen innen neste sommer.

LO, NHO og arbeidsministeren er også enige om at tariffavtalen i renholdsbransjen må allmenngjøres. Dermed blir det ulovlig å operere med ekstremt lave lønninger, slik det i dag er vanlig i deler av bransjen.

Arbeidsministeren, NHO og LO er enige om at situasjonen er så kritisk at det må handles raskt.

- Dette er en bransje som forvitrer. De seriøse aktørene rapporterer at de knapt vinner offentlige eller private anbud lenger, sier John G. Bernander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.