Marjorie Taylor Greene:

Full ordkrig: - En vits

Den kontroversielle republikanske kongresskvinnen Marjorie Taylor Greene havnet i munnhoggeri med medlemmer av 6. januar-komiteen, deriblant Trump-kritiske republikaneren Liz Cheney.

OPPHETET: Marjorie Taylor Green havnet i en opphetet diskusjon med medlemmer av 6. januar-komiteen. USAs forrige president, Donald Trump, og Taylor Greene sammen i januar to dager før det dødelige angrepet på Kongressen. Foto: AP Photo/Brynn Anderson

OPPHETET: Marjorie Taylor Green havnet i en opphetet diskusjon med medlemmer av 6. januar-komiteen. USAs forrige president, Donald Trump, og Taylor Greene sammen i januar to dager før det dødelige angrepet på Kongressen. Foto: AP Photo/Brynn Anderson

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Republikaneren Liz Cheney og demokraten Jamie Raskin, som leder påtaleteamet fra Representantenes hus, hisset på seg kongresskvinnen Marjorie Taylor Greene under et møte i komiteen som gransker kongresstormingen 6. januar.

På møtet, som fant sted torsdag, ble det stemt over et vedtak om å straffeforfølge Donald Trumps tidligere sjefstrateg, Steve Bannon, for å ha vist forakt for Kongressen. Representantenes hus stemte 229 mot 202. Ni republikanere stemte ja.

Bakteppet er at Bannon har nektet å vitne i komiteen som gransker kongresstormingen 6. januar. Bannon ble instruert av Trump til ikke å stille opp. Han hadde fra før, via sin advokat, varslet at han ikke ville svare på noen spørsmål.

Black Lives Matter

Greene er svært omstridt, og er blitt omtalt som QAnon-politikeren, ettersom hun har fremmet konspirasjonsteorier knyttet til det løst sammensatte QAnon-nettverket.

På komitémøtet skal Greene, som mener vedtaket mot Bannon er «bortkastet», ha henvendt seg til demokratenes sjefanklager James Raskin for å spørre han hvorfor de ikke har etterforsket vold knyttet til Black Lives Matter-demonstrasjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer