Full ordkrig rundt nigerianeren med norske marineskip

Krav om arrest besvares med nye trusler om væpnet kamp.

MOBILISERER: Bildet viser militante ungdomsgrupper i Nigerdeltaet i 2009. Nå mobiliseres de til kamp av sine tidligere opprørsdkommandanter, som støtter gjenvalget til president Goodluck Jonathan. I spissen for disse er krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo, som Norge har solgt tidligere krigsskip til. Foto: AFP / PIUS UTOMI EKPEI / NTB Scanpix
MOBILISERER: Bildet viser militante ungdomsgrupper i Nigerdeltaet i 2009. Nå mobiliseres de til kamp av sine tidligere opprørsdkommandanter, som støtter gjenvalget til president Goodluck Jonathan. I spissen for disse er krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo, som Norge har solgt tidligere krigsskip til. Foto: AFP / PIUS UTOMI EKPEI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nigerianske krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo fnyser til kravene om at han og et knippe andre eksmilitante skal arresteres etter at de for ei drøy uke siden truet med borgerkrig om ikke president Goodluck Jonathan vinner gjenvalg.

Den siste uka har det vært utført en verbal borgerkrig mellom de ulike fraksjonene i Afrikas mest folkerike land. Frykten for at ekspiraten skal piske i stand et nytt opprør i det oljerike Nigerdeltaet har bare vokst etter Dagbladets avsløringer om at han har skaffet seg sju moderniserte norske marinefartøy, og fått dem bevæpnet på nytt.

General ber om arrest Tidligere forsvarsminister i Nigeria, generalløytnant Theophilus Danjuma, gikk raskt ut og ba politiet og myndighetene arrestere Tompolo og hans allierte for trusler mot freden i Nigeria. Men så langt har ikke politiet foretatt seg noe.

Tompolo har derimot slått tilbake mot den gamle generalen, og mener det er han som må arresteres for å ha støttet terrorismen han mener er utført mot Goodluck Jonathans presidentskap, og stilltiende akseptert liknende trusler fra opposisjonen i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.