Full ordkrig - stormet ut

Russlands FN-ambassadør, Vasilij Nebenzia, nektet å høre sin ukrainske motpart tale.

REAGERER: Den russiske FN-delegaten nelktet å høre på sin ukrainske motpart. Foto: AFP/NTB
REAGERER: Den russiske FN-delegaten nelktet å høre på sin ukrainske motpart. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert

- Til slutt vil jeg gjerne si at jeg ikke vil lytte til den vanvittige retorikken fra representanten for Kyiv-regimet, sa den russiske diplomaten Vasilij Nebenzia før han forlot gårsdagens møte i FNs sikkerhetsråd rett før den ukrainske motparten skulle tale, skriver russiske Ria Novosti.

Nebenzia beskylder nemlig Ukrainas representant, Serhij Kyslytsia, for å være respektløs mot russiske diplomater.

Russeren begrunner det blant annet med en rekke twittermeldinger Kyslytsia har sendt ut.

Sender stikk tilbake

Nebenzia siktet spesielt til en melding den ukrainske representanten sendte ut etter forrige møte i sikkerhetsrådet.

- Å lytte til Putins delegasjon i FNs sikkerhetsråd, som i dag, er en av mine mest verste plikter, skrev Kyslytsia og skrev videre at motparten allerede har en plass i helvete.

Sammen med teksten la han ved et bilde der han viser fingeren og har på seg ei T-skjorte med påskriften «Fuck Putin».

Kyslytsia har absolutt ikke latt kommentarene fra Nebenzia stoppe ham fra å bruke Twitter og diplomaten brukte gårsdagens hendelse til å sende et nytt stikk i russerens retning.

- Nebenzia tok til orde og sa at han ikke hadde krefter til å lese mine tweets og lytte til talene mine og gikk fra FNs sikkerhetsråd. Vel, hva kan jeg si? Forlat som dere forlot Kherson, skriver Kyslytsia.

Diskuterte fredssamtaler

Før Nebenzia forlot møtet anklaget han vesten for å ikke være interessert i fredssamtaler. Ifølge Reuters uttalte han at de vestlige landene er mer opptatt av å sende flere våpen til Kyiv enn å diskutere fred.

- Det man ser nå er en pågående krig fra Vesten mot Russland. Det er noe som ikke gir oss noe annet valg enn å fortsette vår spesielle militæroperasjon, sa Nebenzia, men påpekte at de fortsatt er villige til å gjennomføre forhandlinger.

USAs FNs delegat Lisa Carty gikk hardt ut mot Russlands uttalelse om at de ønsket fredssamtaler.

- Putins eskalerende angrep på ukrainsk infrastruktur er bevis på at han ikke har noen genuin interesse i fredssamtaler eller diplomati. I stedet prøver han å knuse Ukrainas vilje til å kjempe ved å bombe og fryse sivile til underkastelse.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer