Kina:

Full panikk etter corona-alarm

På et Ikea-varehus i Shanghai lørdag ble det full panikk blant kunder, da helsemyndighetene beordret om at butikken skulle stenges.

KAOS: Her prøver desperate kunder å komme seg ut av et Ikea-varehus i Shanghai. Etter at et corona-tilfelle kunne spores til varehuset, prøvde vekterne å stenge butikken med kunder på innsiden. Vis mer
Publisert

Lørdag beordret Shanghais helsemyndigheter Ikea-filialen om å stenge etter at en nærkontakt ble sporet til stedet.

Flere videoer har dukket opp på sosiale medier som viser paniske kunder som roper og prøver å presse seg ut, før dørene lukker seg.

Søndag holdt helsemyndighetene i byen en pressekonferanse.

Visedirektør Zhao Dandan, fra Shanghais helsemyndigheter, sa at varehuset og det berørte området vil følges opp nøye. De innlåste kundene må gjennom en to dagers karantene ved myndighetenes lokaler og deretter en fem dagers «helseovervåking».

Ifølge CNN rapporterte byens helsemyndigheter om seks nye smittetilfeller i Shanghai, hvorav fem ikke viste symptomer.

Varehuset skal ha åpnet igjen tirsdag, etter å ha vært stengt i to dager etter myndighetenes retningslinjer, bekrefter Ikeas kinesiske kommunikasjonsrådgivere til CNN.

Nedstengingen ble pålagt under Kinas strenge nullstrategi mot coronasmitte. I strategien inngår massetesting og omfattende karantener, hvor Shanghai tidligere i år var nedstengt i over to måneder.

Da måtte byens 25 millioner innbyggere holde seg hjemme, hvor butikker, fabrikker, kontorer og offentlige parker også var stengt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer