Årets TV-aksjon:

Full plast-alarm

Vi får i oss plast tilsvarende et kredittkort i uka. Forskerne vet ikke hva det gjør med kroppen.

PLAST: Fredrik Myhre i WWF henter opp enorme mengder med plast og søppel i Norge hvert år. Reporter: Henning Lillegård. Video: Henning Lillegård / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvert eneste minutt tilføres det 15 nye tonn plast i havet. På et år fylles havet med åtte millioner tonn plast som påvirker alt liv i havet, og i stor grad også oss mennesker.

Verden er i ferd med å oversvømmes av plast.

Plastforurensningen har store konsekvenser for liv og levebrød for folk over hele verden. Den ødelegger livet i havet – fisk, havskilpadder, hvaler, fugler og korallrev lider av plastforurensningen.

– Det er blitt et så enormt stort problem som folk ikke klarer å ta det inn over seg. Vi har en visjon om at det ikke skal være plast i naturen i 2030, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF.

– Er det realistisk?

– Når vi ser hvordan det påvirker alt liv i havet har vi ikke noe valg. Vi ser hvordan det skaper problemer langs elvene før de fører plasten ut i havet. De må bruke forurenset vann til å vaske hus og klær. Det fører til oversvømmelser og forurenser drikkevannet. Innbyggerne drukner i plast og giftig avfall. Det haster enormt å få ryddet opp i dette. Situasjonen mange steder er ille, men vi kan ikke tillate at det blir enda verre, sier Andaur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer