RYKKET UT IGJEN: Politiet har igjen rykket ut til Dale asylmottak i Sandnes. De frykter hevnaksjoner etter gårsdagens knivdrap. Foto: Kent Skibstad
RYKKET UT IGJEN: Politiet har igjen rykket ut til Dale asylmottak i Sandnes. De frykter hevnaksjoner etter gårsdagens knivdrap. Foto: Kent SkibstadVis mer

Full politiutrykning til Dale asylmottak etter knivdrapet i går

Frykter hevnaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har rykket ut til Dale asylmottak i Sandnes igjen i ettermiddag, etter knivdrapet i går kveld.

- Det er fremdeles uoverenstemmelser. Det er mulige planer om hevnaksjoner. Vi sender det vi har av disponible ressurser til Dale, sier operasjonsleder Karstein Tendenes i Rogaland politidistrikt til Rogalands Avis.

50 personer samlet Tendenes opplyser til Dagbladet at det er rundt 50 personer som har samlet seg i nærheten av asylmottaket. Politiet sjekker nå identiteten til alle personer som reiser inn til Dale.

- Måten de oppfører seg på gjør at vi frykter hevnaksjoner. Det er det ene miljøet mot det andre, sier Tendenes til Dagbladet.

Stavanger Aftenblad skriver at det oppsto knuffing mellom politiet og venner og pårørende av den drepte, og at politiet måtte ta i bruk skjold og køller i tumultene.

Klokka 18.30 opplyser operasjonsleder Tendenes til Dagbladet at situasjonen på stedet har roet seg.

- Det er ro og orden, men vi blir på stedet inntil videre, sier han.

En iransk statsborger i slutten av tenåra ble knivstukket ved Dale asylmottak i går kveld. Han ble sendt til Stavanger sykehus med knivskader i brystet, og livet sto ikke til å redde.

Siktet for medvirkning En mann i 20-åra fra Tsjetsjenia ble i dag tidlig siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge etter knivdrapet. Han erkjenner ikke straffskyld, ifølge Stavanger Aftenblad. Det er ikke pågrepet noen hovedmistenkt i saken.

Politiet tror flere personer er involvert, og etterforsker saken bredt videre utover kvelden.

Edgar Opsal, innsatsleder ved Rogaland politidistrikt, sa til Dagbladet i går kveld at «en uoverensstemmelse mellom noen tsjetsjenere» eskalerte, og endte med at noen trakk våpen.

MOTTAKSSENTER: Over 300 asylsøkere bor på Dale mottakssenter. Foto: Kent Skibstad
MOTTAKSSENTER: Over 300 asylsøkere bor på Dale mottakssenter. Foto: Kent Skibstad Vis mer

Det skal ha vært flere personer til stede da mannen ble stukket i brystet.

Et øyenvitne sier til Stavanger Aftenblad at det blusset om en krangel om vann under en fotballkamp.

Fraktet i privatbil - Vi spilte fotball fra klokken 19 på grusbanen her. Jeg og noen kurdere på det ene laget, noen tsjetsjenere på det andre laget. Etter en time, ble det krangel om vannflaskene på sidelinja. Det ble knuffing, forteller afghanske Banarss Alozai til Aftenbladet.no.

Tsjetsjenerne skal ha forlatt stedet etter dette, men senere kommet tilbake, sier han. Disse opplysningene er ikke bekreftet av politiet.

Avdøde var ifølge politiet en asylsøker som ikke var bosatt på Dale, men på et annet mottak i distriktet, ifølge Aftenbladet. Etter knivstikkingen ble han fraktet i retning Sandnes med en privatbil, som på et tidspunkt møtte en ambulanse på veien.

Dagbladet følger saken.

KNIVSTUKKET: En mann i slutten av tenåra ble knivstukket og drept på Dale mottakssenter i Sandnes onsdag kveld. Foto: Ronny Hjertås
KNIVSTUKKET: En mann i slutten av tenåra ble knivstukket og drept på Dale mottakssenter i Sandnes onsdag kveld. Foto: Ronny Hjertås Vis mer