Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full pupp med AbraKadavra

- Det verste jeg vet er rockeband som står rett opp og ned og glaner i scenegolvet, sier AbraKadavra-vokalist Ole MacAber (27). Han stupte seg fra Solo-reklame til platekontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nøkkelordene er «deilig galskap», «sprø sex» og «livsnytelse». Nasjonens lissom-grønsjere får seg en rett i flanellen når AbraKadavra albumdebuterer denne uka med «Helt Fin AS».

Teatralsk

Makan til teatralske rockere har vi neppe sett her på berget siden Jahn Teigen fløy rundt i skjelettdrakt på midten av 70-tallet.

- Det er gøy å kunne skille seg ut. Dessuten har det visuelle uttrykket i rocken vært helt glemt de siste åra. Vi prøver å gjøre noe med den saken, sier Ole MacAber.

Siden han sluttet skolen i 86 har han forsøkt å realisere den store rockedrømmen sammen med kompisene Viktor Yeah og Domingo Forest. Først i hjembyen Narvik. Deretter i Tromsø og Trondheim. I sistnevnte by ble bandet komplett med Sandro Penzo.

Brei dialekt

De siste fem åra har de slept seg rundt i hovedstaden på jakt etter lykken og platekontrakt. Etter innspillingen av en Solo-reklame tidligere i år løsnet det endelig.

- Vi har slitt mye. Men vi har klart å beholde gleden ved det å spille i band. Det har reddet oss fra å gå til grunne, fastslår Ole. Han skriver alle tekstene på brei Narvik-dialekt, og rocker i vei både på scene og skive som vokalist i et av landets mest hardtslående band.