Full seier for Ola

Psykisk utviklingshemmede Ola Kleiven (48) vant en full seier i Skaun kommunestyre. Hans 69 år gamle foreldre er lettet over at de likevel får beholde avlastningen på dagtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De tar knekken på oss

TRONDHEIM (Dagbladet): - Dette var en veldig god nyhet. Nå ser framtida litt lysere ut, sier pappa Olaf (69) og mamma Mary Kleiven (69).

Tirsdag for ei uke siden skrev Dagbladet om Skaun kommunes spareplaner: Dagsenteret, hvor Ola og to andre multihandikappede har et godt og viktig tilbud, skulle legges ned. Slik håpet kommunen å spare 900000 kroner.

I går kveld avviste politikerne forslaget. Dagtilbudet for de psykisk utviklingshemmede skal opprettholdes, vedtok kommunestyret.

- Ja, vi har funnet en løsning. Vi strammer ikke så mye inn, samtidig som vi omdisponerer ressurser. Med det mener vi at vi skal opprettholde et forsvarlig dagtilbud, sier ordfører Asbjørn Leraand (Ap).

Stor betydning

Olaf Kleiven sier dette vedtaket har stor betydning: Han og kona blir ikke så bundet og forhåpentligvis heller ikke så utslitte. Samtidig får Ola viktig stimulans og trening.

- Det er godt å se at politikerne kan ta til fornuft. Det nytter å si ifra, ser det ut til, iallfall når man får god hjelp av Dagbladet, sier pappaen.

Ola, som må ha hjelp til absolutt alt, har bodd hjemme i alle sine 48 år. Det begynner å tære på hans 69 år gamle foreldre, som så langt ikke har søkt om egen bolig for «guten».

- Vi blir jo ikke yngre, så vi er nødt til å ha mer avlastning, skal vi greie det. På sikt må han nok få en egen bolig, sier Olaf Kleiven.

Trange tider

Den trange kommuneøkonomien går ut over mange psykisk utviklingshemmede og andre svake grupper. Det skjæres ned på en rekke tilbud rundt omkring i landet. Med henvisning til Dagbladets oppslag om Ola er dette tatt opp i Stortingets spørretime av Reidar Sandal (Ap).

GLEDE: Psykisk utviklingshemmede Ola Kleiven (48) gikk klar av sparekniven, da kommunestyret i Skaun i Sør-Trøndelag vedtok 2003-budsjettet i går kveld. Det er hans 69 år gamle foreldre, Olaf og Mary, veldig glade for.