Full sjømann amok med hammer

Den fulle styrmannen skulle styre frakteskipet inn fjorden til Steinkjer i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fulle styrmannen nektet å avfinne seg med at han ikke fikk styre frakteskipet inn Steinkjerfjorden til Steinkjer natt til torsdag. Dermed hentet han en hammer og slo seg inn i styrehuset.

Ved 1-tiden skulle styrmannen etter planen overta på brua for skipperen. Skipperen nektet imidlertid å overlate roret til den sterkt berusede mannen.

Etter lange «forhandlinger» med den hissige, men arbeidsvillige styrmannen, fikk skipperen ham omsider ut fra brua. For sikkerhets skyld låste skipperen også dørene inn til styrehuset. Men styrmannen ga seg likevel ikke.

- Politiet fikk melding om tildragelsen fra skipperen om bord da styrmannen var i ferd med å slå seg inn på jobben. Utstyrt med en hammer slo han løs på døra og knuste et vindu i forsøket på å få overta roret på skuta, sier operasjonsleder Per Odd Verstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Men skipperen klarte å holde stand ved roret resten av ferden, og da skuta klappet til kai litt før klokka 2, sto politiet parat til å overta styringa over styrmannen.

(NTB)