Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full skjæring i bankkonflikten

Statsråd Bjarne Håkon Hanssen har fått beskjed om at partene ikke har mer å snakke om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det blir full stopp i bankvesenet fra midnatt natt til mandag.

Dagens møter mellom Finansforbundet og Finansnæringens Arbeidsgiverforening (FA)førte ikke fram til noen løsning.

Partene satt sammen i to og en halv time i ettermiddag, før det endelige bruddet ble klart.

- Vi kom ikke fram til noen løsning, og det har vi meddelt arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen. Riksmeklingsmannen har ikke vært inne i bildet de siste dagene, og dermed går det mot lock-out og stopp i bankene fra mandag, sier første nestleder i Finansforbundet, Vibeke Ulvin, til Dagbladet.no.

Lock-out

-Arbeidsgiverne har nok en gang møtt oss med en unødvendig steil holdning i spørsmålet om forhandlingsrett på tjenestepensjon og personalforsikringer. Vi har beveget oss og vist vilje til å komme frem til en løsning, mens FA har stått fast på det de la frem under meklingen, sier forbundsleder i Finansforbundet, Jorunn Berland, i en pressemelding.

Da Finansforbundet sist uke varslet å trappe opp streiken blant de forsikringsansatte med over 1500 bankansatte i Sparebankgruppen Terra fra kommende mandag, svarte arbeidsgiverne med lock-out for 16 000 bankansatte.

Dermed ser det ut til at tvungen lønnsnemd er eneste mulighet til at bankstreiken blir kortest mulig.

- Vurderer situasjonen

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen vil ikke spekulere i hva som vil skje når bank-Norge stanser opp mandag morgen.

– Partene har avsluttet forhandlingene, hvilket tas til etterretning. Regjeringen vurderer situasjonen fortløpende. Ut over dette gis det ingen kommentar, sier Hanssen i en pressemelding til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media