Full snuoperasjon fra Riis-Johansen

Staten vil likevel sikre fortsatt skredovervåking i Lyngen. Ikke resultat av vingling, hevder statsråden.

SNUDDE: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen innvilger likevel 3 millioner kroner til fortsatt skredovervåking av Nordnesfjellet. Her foran skredrammede Lyngen tidligere i dag. Foto: JAN-MORTEN BJØRNBAKK/SCANPIX
SNUDDE: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen innvilger likevel 3 millioner kroner til fortsatt skredovervåking av Nordnesfjellet. Her foran skredrammede Lyngen tidligere i dag. Foto: JAN-MORTEN BJØRNBAKK/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tre dager etter at Olje- og energidepartementet avslo en søknad fra Troms-kommunene Lyngen, Storfjord og Kåfjord om fortsatt rasovervåking, gjorde departementet seint i kveld helomvending:

Staten går inn med 3 millioner kroner. Dermed er overvåkingen av det truende Nordnesfjellet sikret.

Ifølge NTB skjedde helomvendingen etter et to timer langt møte mellom olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, ledelsen i Norges vassdrags- og engergidirektorat (NVE) og ordførerne fra de tre berørte kommunene.

Tidligere på dagen var ministeren på befaring i Lyngen, der to hus fredag ble tatt av det store jordraset som gikk på ettermiddagen. Riis-Johansen lovet der og da å «finne en løsning på dette».

Begrunnelsen for å avslå videre skredovervåking av Nordnesfjellet, som ligger overfor Lyngen på den andre sida av fjorden, var mangel på midler. I etterkant av raset har imidlertid statsråden skiftet mening og innvilger altså midlene etter besøket i den skredrammede bygda.

Selv avviser Riis-Johansen at departementet har vinglet i saken, og at medietrøkket i etterkant av skredet er årsaken til snuoperasjonen.

- Jeg synes det er mer naturlig at staten bidrar til skredovervåking nå etter at raset gikk, enn før, forklarer ministeren overfor NTB.