Carl I. Hagen tordner mot Per Sandberg:

Full splid: - Han er fremdeles bitter

Mens Per Sandberg varsler et «brutalt politisk comeback», mener Carl I. Hagen at den tidligere Frp-toppen aldri har kommet med nye ideer som har gagnet partiet.

KONFLIKT: Carl I. Hagen retter krass kritikk mot tidligere partikollega Per Sandberg for hans Frp-uttalelser. Her fra partiets landsmøte i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KONFLIKT: Carl I. Hagen retter krass kritikk mot tidligere partikollega Per Sandberg for hans Frp-uttalelser. Her fra partiets landsmøte i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Per Sandberg har fått massiv medieoppmerksomhet etter at han i begynnelsen av juli gikk i strupen på gamle Frp-kollegaer gjennom Dagbladet. Omtalen ble ikke akkurat mindre da den tidligere fiskeriminister denne uka varslet et «brutalt politisk comeback» - uten å tidfeste dette noe ytterligere.

I intervjuet med Dagbladet gikk trønderen hardt ut mot tidligere partikolleger. Han omtalte blant annet Per-Willy Amundsen og Christian Tybring-Gjedde som kunnskapsløse og uten peiling. Kort tid etter ble det klart at Frp på Kantar TNS' julimåling for TV 2 fikk en oppslutning på 7,5 prosent.

Det er den dårligste oppslutningen partiet har hatt på 24 år.

KRITISK: Per Sandberg karakteriserer partikameratene Per-Willy Amundsen og Christian Tybring-Gjedde som kunnskapsløse og uten peiling. Reporter: Gunnar Hultgreen Video: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer

Stemples som idéløs

Verken Amundsen eller Tybring-Gjedde ønsket å kommentere utspillene overfor Dagbladet, men politiker og tidligere formann i Frp, Carl I. Hagen, tar i et Facebook-innlegg et kraftig oppgjør med Sandbergs uttalelser.

- Ser at Per Sandberg mener at Frp trenger hans ideer. Det er nytt, for jeg kan ikke erindre at han noen gang har lansert noen såkalte nye ideer eller synspunkter. Bortsett fra nå, hvor partiet bør omfavne Iran. Tror ikke det vil løse partiets problemer som skyldes helt andre forhold, som mangelfull oppfølging av egen politikk, skriver Hagen.

Da Dagbladet tar kontakt med politikeren torsdag morgen, avviser han alle spørsmål knyttet til Facebook-posten lagt ut onsdag kveld - også hvorfor det kommer akkurat nå.

- Hva baserer du denne kommentaren på?

- Ingen kommentar.

- Men kan du utdype hva kritikken rettes mot konkret?

- Ønsker ikke å utdype.

- Så du vil ikke rette kritikken mot noe spesielt?

- Jeg ønsker ikke å utdype noe mer.

SE TV: Bahareh Letnes mener folk har misforstått situasjonen i Midt-Østen og Israel. Video: Erling Slyngstad-Hægeland Vis mer

- Har gått ham hus forbi

En som derimot ønsker å kommentere Hagens utspill, er Per Sandberg selv. Han lar seg ikke overraske over innholdet i innlegget, og beskriver det som «Carl I. Hagen i et nøtteskall».

- Han har vært i opposisjon til alt partiet har gjort siden Siv Jensen tok over ledervervet. Alt som har skjedd av partiutvikling, har gått ham hus forbi, og han er fremdeles bitter. Hvis Hagen hadde fortsatt, så hadde vi fremdeles stått i skogen og ropt - med gode meningsmålinger, men uten gjennomslag, sier Sandberg til Dagbladet.

Han trekker blant annet fram innvandring, kommunesammenslåing og helheten av Frp's politikk som noen av områdene hvor han har bidratt sterkt med idéer i løpet av sine år i partiet. Hagens påstand om omfavnelse av Iran, karakteriserer Sandberg som en klisjé uten rot i virkeligheten.

- Jeg har framforhandlet Europas strengeste innvandringspolitikk. I motsetning til Hagen, har jeg sittet i posisjon, kritisert iranske politikere og fortalt dem hvor skapet skal stå. Han nekter konsekvent å akseptere at Frp har fått gjennomslag i regjering. At vi ikke har fått nok gjennomslag, det er riktig. Men at vi ikke har fått gjennomslag er helt feil, sier Sandberg.

Hagen har fått se Sandbergs kritikk, men har foreløpig ikke kommentert den.