Full splid i folket om 8000 syriske flyktninger

Ap og KrF fornøyde med flyktning-flertall, mens Mazyar Keshvari (Frp) mener at folk er blitt forledet.

DELER BEFOLKNINGEN:  Avgjørelsen om å ta inn 8000 syriske flyktninger i løpet av tre år har trolig skapt større polarisering i det norske folket. Her sitter syriske flyktninger ved Omonia-torget i Aten 6. juli - kort tid etter å ha kommet til Europa.  Foto: LOUISA GOULIAMAKI/ AFP PHOTO
DELER BEFOLKNINGEN: Avgjørelsen om å ta inn 8000 syriske flyktninger i løpet av tre år har trolig skapt større polarisering i det norske folket. Her sitter syriske flyktninger ved Omonia-torget i Aten 6. juli - kort tid etter å ha kommet til Europa. Foto: LOUISA GOULIAMAKI/ AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En meningsmåling utført av Ipsos MMI for Dagbladet viser at langt færre forholder seg likegyldige til norsk flyktningspolitikk enn tidligere.

I februar svarte 35 prosent at Norge verken burde ta i mot flere eller færre flyktninger i tiden framover. Fire måneder senere svarte bare 20 prosent det samme.

Ja-siden i flertall Resultatet er en mer polarisert meningsmåling, der 41 prosent vil ta imot flere flyktninger. Samtidig vil omtrent hver femte nordmann ha langt færre flyktninger til landet.

Dette etter at Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre i april gikk inn for å ta inn 10 000 flyktninger fra Syria i løpet av en toårsperiode, et tall senere justert til 8000 i løpet av tre år av Stortinget.

- Vi står fortsatt på vårt budskap under landsmøtet, og tallene tyder på at mange støtter oss der, sier Stein Erik Lauvås om tallene.

Motstand i Oslo Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann møter motstand hos Frps Mazyar Keshvari.

I undersøkelsen kommer det fram at flere osloborgere enn tidligere stiller seg negative til å ta imot flyktninger. Dette tallet økte fra 6 til 17 prosent i den seneste undersøkelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer