Full splid mellom narko-bestemora og tyster-sønnen

Se herlig animasjon som tar deg med inn i livet til USAs «ganja granny».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nye detaljer kommer stadig ut om den 73 år gamle bestemora som mistenkes for å ha ledet et stort narkonettverk som opererte i hele fire amerikanske delstater.

Tidligere i april dukket politiet nemlig opp på døra hennes, og det viste seg at det ikke bare var potteplanter bestemora stelte med. Derimot tydet alt på at pensjonisten livnærte seg av å spre Guds grønne gave til folket.

I huset hennes fant politiet nemlig følgende:

1,8 kilo mariujuana, to håndvåpen og 276 000 dollar stabbet ned i forskjellige plastposer.

I videoen over kan du se en herlig animasjon laget av våre venner i Next Media Animation. Den tar for seg livet til hele USAs «ganja granny». Ikke det man skulle forvente seg å finne i et bestemor-hus.

Sønnen tysta Men saken stopper ikke der. Som en tabloid drøm fortsetter den med mer eller mindre tittelvenlige detaljer. Etter kort tid viste det seg ifølge Tulsa World at det var sønnen som hadde tysta på 73-åringen.

Dagen før pågripelsen hadde nemlig den 52 år gamle sønnen, Jerry Van Dorsey, blitt tatt med mariujuana på seg. Politiet lurte på hvor han hadde fått tak i dette fra, og Van Dorsey svarte at han hadde brutt seg inn i moras hus for å stjele stoffet.

Han forklarte seg villig, og røpet at det var han som hadde ledet mora inn på narkostien da han introduserte henne til noen leverandører i Arizona. I seks-sju år hadde han og mora bygget seg opp et stort narkonettverk.

Politiet antar iføge Houston Press at Darlene Mayes sto for rundt 40 prosent av pot-leveransen i området der de fire delstatene Missouri, Arkansas, Kansas og Oklahoma møtes. De leverte stort sett til dealere og andre mellommenn.

Skylder på hverandre Men etter en stund har det tydeligvis gått galt mellom mor og sønn. For Van Dorsey forklarte politiet at mora hadde gitt ham sparken fra narkonettverket fordi han også drev med metamfetamin.

Poten han stjal fra mora skulle gjøre opp for at hun hadde fratatt ham hestetransportbilen hans.

Til tross for at politiet antar at hun er lederen for et større narkonettverk, slapp den 73-årige kvinnen ut av varetekt mot kausjon. Hennes advokat går til frontalangrep på sønnen.

- Mayes er en 73-årig, pensjonert delstatsansatt som aldri har vært arrestert tidligere. I verste fall er Mayes skyldig i å elske og forsøke å hjelpe sønnen sin, sier advokaten Josh Lee til The Daily.

Som en kommentator i Tulsa World skrev det:

- En bestemor som er potdealer og en sønn som er metavhengig i krangel over en hestetrailer. Bare i Oklahoma.

 TATT PÅ FERSKEN:  Darlene Mayes ble tatt med både dop, penger og våpen da politiet stormet leiligheten hennes. Foto: Craig Countys Sherrif's Office.
TATT PÅ FERSKEN: Darlene Mayes ble tatt med både dop, penger og våpen da politiet stormet leiligheten hennes. Foto: Craig Countys Sherrif's Office. Vis mer