Full splid mellom USA og Israel: - Jeg er svært skuffet, sier Israels statsminister

Nå gleder Israels statsminister Benjamin Netanyahu seg til å samarbeide med Donald Trump.

FORDØMMER KERRY-TALE: Israels statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer talen som USAs utenriksminister John Kerry holdt tidligere på onsdag. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FORDØMMER KERRY-TALE: Israels statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer talen som USAs utenriksminister John Kerry holdt tidligere på onsdag. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer John Kerrys Midtøsten-tale og mener den var partisk og anti-Israel. Nå gleder han seg til å samarbeide med Donald Trump.

- Jeg er svært skuffet, sa Netanyahu i en TV-sendt tale kort tid etter at USAs utenriksminister hadde holdt en lengre tale i Washington der han kritiserte den israelske regjeringen.

Kerry holdt fast på at en tostatsløsning er eneste mulighet til å oppnå fred mellom israelere og palestinere.

Ifølge Netanyahu er Kerrys budskap ubalansert og partisk, og han mener amerikanerne er «besatt av Israels bosettingspolitikk».

- I over en time snakket Kerry om bosetninger, men berørte knapt roten til konflikten - palestinernes motstand til en jødisk stat i enhver form, sa Netanyahu videre.

- Israel ser nå fram til å samarbeide med påtroppende president Donald Trump og den amerikanske Kongressen for å dempe skadene som denne resolusjonen har ført til og på sikt tilbakekalle den, sa Netanyahu og henviste til resolusjonen som FNs sikkerhetsråd vedtok forrige uke og som fordømmer Israels bosettingspolitikk.

Donald Trump ba tidligere på onsdagen på Twitter Israel om «å holde ut» til han overtar som president 20. januar.

(NTB)