KrF - kalddusj til regjeringspartnerne: Markerer full støtte til Bondevik

Full splid om USA-støtte blant regjeringspartiene

KrF er uenig med Frp på Stortinget i at norsk støtte til USA-ledet operasjon i Persiabukta er en selvfølge. De mener USA bør la FN lede operasjonen hvis Norge skal støtte den.

SKEPTISK: Tidligere partileder i Krf, Knut Arild Hareide, er skeptisk til aksjonen USA har spurt Norge om å delta i.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
SKEPTISK: Tidligere partileder i Krf, Knut Arild Hareide, er skeptisk til aksjonen USA har spurt Norge om å delta i. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USA har bedt om at den norske regjeringen bidrar til en militæreskorte av kommersielle skip i Hormuz-stredet i Persiabukta - og mens Høyre og Frps stortingsrepresentanter er positive til en slik operasjon, deles ikke entusiasmen av KrFs utenrikspolitiske talsperson Knut Arild Hareide.

Han gir sin fulle støtte til tidligere KrF-statsminister Kjell Magne Bondevik, som i et intervju i Dagbladet onsdag advarer mot aksjonen.

- Det er vel ingen jeg opplever som har større troverdighet, og som har truffet bedre i sitt lederskap enn det Kjell Magne Bondevik har gjort. Hans etiske kompass var helt riktig innstilt i 2003, da han sa nei til å bli med i en USA-ledet krig i Irak som i ettertid har vist seg å ikke være riktig, og som medvirket til at vi fikk ISIL i Irak, sier han:

- Jeg tenker det er all grunn til å lytte til Bondevik og deler hans vurdering, nemlig at vi må gjøre en selvstendig vurdering av om det er riktig at vi er med på en sånn aksjon, og at det er viktig at vi bidrar til at konflikten i Gulf-området dempes i stedet for å eskaleres, sier Hareide til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer