Full splittelse mellom de etterlatte og AUF

Pårørende ber statsminister Jens Stoltenberg om hjelp i minne-krangel med AUF.

- STENGER UTØYA: Ifølge etterlatte ønsket AUF å stenge øya for andre enn egne medlemmer på kvelden 22. juli. Det opprører de etterlatte som vil på øya denne meget spesielle kvelden ett år etter. 
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- STENGER UTØYA: Ifølge etterlatte ønsket AUF å stenge øya for andre enn egne medlemmer på kvelden 22. juli. Det opprører de etterlatte som vil på øya denne meget spesielle kvelden ett år etter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som Dagbladet avslørte 15. mai ønsker AUF å reservere Utøya for egne aktiviteter ett år etter terrorangrepet som krevde 69 liv på øya i Tyrifjorden.

Ikke enige Det har provosert mange av de etterlatte, som ønsker å være på øya nettopp den kvelden. Etter to uker med samtaler for å  finne løsninger, ser det ikke ut til at de er blitt enige om noe felles opplegg. De etterlatte har nå sendt et brev adressert til statsminister Jens Stoltenberg.

- Ettårsdagen nærmer seg med stormskritt. Nyheten formidlet via media om hvordan denne viktige dagen i norske historie, i vår historie, skal minnes er blitt møtt med frustrasjon og fortvilelse. Istedenfor at ett års dagen til våre kjære skal markeres på en verdifull måte, får vi beskjed at vi er avspist med noen få timer på Utøya, skriver etterlatte i brevet.

Lukket arrangement Etter hva Dagbladet kjenner til ønsket AUF en markering på Utøya ettermiddag og kveld 22. juli, for gamle og nye medlemmer.

De etterlatte og pårørende skal ha blitt bedt om å forlate Utøya innen klokka 12 denne dagen.

En stor gruppe etterlatte fra Utøya-angrepet håper nå at Jens Stoltenberg setter en stopper for dette, i verdigheten og fellesskapet navn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer